Városlista
2022. szeptember 25, vasárnap - Eufrozina

Hírek

2022. Szeptember 20. 05:00, kedd | Helyi

TANÉVKEZDÉS AZ ARANYBAN

TANÉVKEZDÉS AZ ARANYBAN

A Karcagi Arany János Általános Iskolában is rendben elindult a 2022/-23-as tanév. A részletekről Szentesiné Nánási Tünde intézményvezetőt kérdeztük.

- Szeptember elsején mi is megnyitottuk a tanévünket, 183 tanítási nap állt előttünk. Intézményünkben jelen pillanatban 4-től 8-ig vannak évfolyamok, egy-egy osztállyal, ez 53 beírt tanulót jelent. Iskolánk már nem vesz fel irántunk érdeklődő tanulókat. Ez azt jelenti, hogy hamarosan intézményünk bezárja a kapuit, így nemcsak a tanuló létszámunk csökkent, hanem az itt dolgozó pedagógusok száma is. Jelen pillanatban nyolc állandó közalkalmazott dolgozik iskolánkban, persze vannak óraadóink és áttanító pedagógusunk, minden kötelező tanórai foglalkozást el tudunk látni megfelelően. Természetesen az egész évet úgy fogjuk végigdolgozni, ahogy az elmúlt években is. Töretlenül elhivatottan a hátrányos helyzetű tanulók megsegítésére koncentrálunk, az esélyegyenlőség növelésére - hangsúlyozta az igazgatónő, aki arról is szólt, hogy a továbbtanulás előtt álló nyolcadikosaiknak is minden segítséget megadnak.
- A hetedik-nyolcadik évfolyamnak már ilyenkor programokat szervezünk annak érdekében, hogy a lehető legjobb választást hozzák amikor tovább kell indulni. Lesz pályaorientációs napunk, ami kötelezően elő is van írva, de ezen kívül számos olyan szabadidős programot szervezünk, ami segít majd nekik a továbbtanulásban.
- A szülőknek is nagy segítséget adnak ezek a programok, de már elkészült az éves rendezvényterv is, ahol a gyerekekre és a felnőttekre is számítanak majd.
- A munkatervünk kész van, némi finomításra van még szükség. Erre a tanévre is beterveztük és meg is fogjuk valósítani azokat a programokat, amelyeket eddig is, úgyhogy számtalan szabadidős tevékenység segít majd ahhoz bennünket, hogy a közösségünket formáljuk.
Az iskolai hagyományos ünnepségeken kívül készülünk európai mézes-reggeli projektünkre, a pályaorientációs napunkra, iskolai, karácsonyi és adventi programokra, farsang, húsvét és sorolhatnám a tanév végéig. Amit kiemelnénk iskolánk életéből az a két olyan program, amely városi programsorozatot hirdet. Az egyik az Aranyos Napok, amely 2023. március 2-án indul, megemlékezünk névadónk munkásságáról, a másik pedig a Roma projekt, amit évek óta teljes szívvel-lélekkel végzünk azért, hogy a roma hagyományok még maradjanak és köztünk éljenek.
- Eredményes és sikeres tanévet kívánunk önöknek.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 24. 16:39, szombat | Helyi

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra rendőrségi híreiből

2022. Szeptember 23. 16:21, péntek | Helyi

VANDÁL RONGÁLÁS A TISZABŐI TEMETŐBEN

A helyi lakos több mint ötven nyughelyről tulajdonított el kegytárgyakat vagy rongálta meg a síremléket. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 32 éves férfit.

2022. Szeptember 23. 12:02, péntek | Helyi

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra rendőrségi híreiből

2022. Szeptember 23. 08:05, péntek | Helyi

Az őszi napéjegyenlőséggel együtt ünnepel a bioszakma

Szeptember 23. az Európai Ökogazdálkodás Napja Sajtóközlemény