Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2021. Szeptember 01. 12:57, szerda | Helyi

TANKÖNYVOSZTÁS UTÁN A REFIBEN

TANKÖNYVOSZTÁS UTÁN A REFIBEN

Munkával telt a nyár a Református Általános Iskolában is. Minden készen áll a Szeptember 1-ei tanévkezdésre. Földváriné Simon Ilona intézményvezetővel beszélgettünk.

Egész nyáron itt volt a technikai személyzet. A tisztasági meszelések, kisebb-nagyobb felújítások zavartalanul megtörténtek.
Megkaptuk a tankönyveket 19-én szintén hiánytalanul és a mai napon és a holnapi napon a szülők a tankönyveket ingyenesen egy aláírás fejében átvehetik. Az eszközbeszerzések is megtörténtek. A pedagógusok dekorálnak, díszítik a tantermeket és a folyosókat és várjuk a gyerekeket.

- Az iskolában jelenléti oktatással készülnek?
- Igen, nagyon bízunk abban, hogy jelenléti, úgynevezett hagyományos oktatással indulunk. A terminálokat előkészítettük, várhatóan az esetleges hőmérőzésre, tehát a járványügyi helyzetre való tekintettel is készülünk.

- A tanévnyitó ünnepségen nem lesz létszámkorlát?
- A református templomunk olyan nagy, hogy bőven elférünk benne, vészhelyzet esetén is. Maszkot sem kell használni, 2500 fő a befogadóképessége, tehát a távolságtartást bőségesen meg tudjuk tartani.

- Idén három első osztályt tudnak indítani?
- Igen, hatvan első osztályos tanuló jelentkezett, és három első osztályt tudunk indítani, ismételten.

Földváriné Simon Ilona intézményvezető elmondta, a jelenléti oktatáson túlmenően fel vannak készülve az estleges online oktatásra is.
- Jelenléti oktatásra készülünk a tanévben, de természetesen nem tettük be a fiókba a digitális oktatást sem. Tehát, hogyha szükséges, akkor elővesszük és zökkenőmentesen át tudunk állni, és folytatni tudjuk a tanítást.
Holnaptól a gyerekek már a ferőtlenített tantermekben kezdik meg az oktatást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.