Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2024. Május 29. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: karcag tv

TEHETSÉGMŰHELY A KUTHEN UTCAI ÓVODÁBAN

TEHETSÉGMŰHELY A KUTHEN UTCAI ÓVODÁBAN

A Madarász Imre Egyesített Óvoda Kuthen utcai tagintézményében két tehetségműhely bemutató foglalkozását tekinthették meg a meghívott vendégek.

Szorgos munkánk gyümölcse, egészségünk védelme című térbeli-vizuális és környezeti foglalkozások bemutatására került sor a Kuthen utcai óvodában. A részletekről Homoki Judit tagintézményvezetőt kérdeztük.

Homoki Judit, tagintézmény-vezető
-A mai napon a Kuthen utcai óvodában két tehetségműhely közös bemutató foglalkozását tekinthetik meg az érdeklődők. Nagycsoportos életkorú, tehetségígéretes gyermekek fognak a csemetekert környezeti és a gyermekkarkötő vizuális térbeli tehetségműhely keretén belül bemutató foglalkozáson részt venni, amelyet Vadainé Boros Beáta óvodapedagógus kolléganőm és Lázárné Popovics Anikó óvodapedagógus kolléganőm fog vezetni.

Homoki Judit tagintézmény-vezetőt arról is kérdeztük, hogy miért fontosak a tehetségműhelyek az óvoda életében, illetve arról, hogy a foglalkozások milyen pozitív hatással vannak a gyerekekre.

Homoki Judit tagintézmény-vezető:
-Az ismeretek gyarapítása, gazdagítása, az élményszerzés a fontos. Amellett a tehetségműhelyek foglalkozásaira lazító programokkal is készülnek mindig a kolléganők a tehetségműhely foglalkozásokon, és ezt szeretnék bemutatni, hogy az óvodánkban működő három tehetségműhelyből kettő milyen remekül tudott ebben a témában együttműködni, és a gyerekek mennyire sokoldalú ismeretekhez jutottak hozzá.

A tehetségműhelyről megkérdeztük Vadainé Boros Beáta óvodapedagógust is, aki riporterünknek elmondta, hogy a foglalkozás során a zöldségekkel, gyümölcsökkel és az egészséges életmóddal ismerkedhettek meg a gyerekek.

Vadainé Boros Beáta óvodapedagógus:
-A mai napon a foglalkozásunk címe Szorgos munkánk gyümölcse, egészségünk védelme. Előzményként piaclátogatást tettünk a gyermekekkel, a zöldségek ismeretére tanítottuk meg őket. Megszemléltük, megízleltük, megtapintották. Ez azért fontos, hogy tudják, hogy milyen élelmet fognak a család asztalára tenni. Az óvoda és a család kapcsolatában pedig azért fontos, mert úgy gondolom mintaértékű az, hogy itt az óvodában mi kertet hoztunk létre. Ültettünk, gyomláltunk, és a termést hasznosítani tudjuk. Ennek köszönhetően mindig tudjuk azt, hogy a szorgos munkánknak az lesz a gyümölcse, hogy saját termesztésű zöldségeket tudunk enni, és a családoknak mintát mutatunk ezzel.

A foglalkozáson tehát a meghívott szakemberek betekintést nyerhettek az óvodában zajló munkára és megbizonyosodhattak arról is, hogy a tehetségműhelyek során halott hasznos ismereteket, a gyerekek is könnyen megtanulták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 20:28, péntek | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Június 21. 10:38, péntek | Helyi

Októberben megkezdődhet a Szolnoki Törvényszék külső felújítása

Az Országos Bírósági Hivatal 2024. június 20-án kiírta a Szolnoki Törvényszék 1893-ban, Wagner Gyula építész tervei alapján épült,

2024. Június 21. 10:33, péntek | Helyi

Kamionnal ütközött egy autó Kunszentmárton-Kungyalunál

Összeütközött egy személygépkocsi, illetve egy dobozos tejet szállító nyerges vontató péntek reggel Kunszentmárton-Kungyalu térségében.

2024. Június 21. 10:30, péntek | Helyi

Tűz volt egy tiszafüredi szeméttelepen

Mintegy ezerötszáz négyzetméteren égett kommunális hulladék csütörtök délután egy Tiszafüred külterületén található hulladéklerakóban.