Városlista
2021. május 12, szerda - Pongrác

Hírek

2021. Január 30. 07:33, szombat | Helyi

Téli projektek a Kinizsi úti óvódában

Téli projektek a Kinizsi úti óvódában

A Kinizsi úti Óvodában különböző projektek formájában foglalkoznak az óvodásokkal az új évben is - tudtuk meg Molnárné Oros Csilla tagintézmény-vezetőtől.

Novemberben, decemberben nagy volt a hiányzás, januártól azonban már majdnem mindenki jár óvodába. Az óvintézkedéseket maximálisan betartják, a szülők az épületben nem jöhetnek be, de tudják, hogy így vannak biztonságban gyermekeik.
Januárban mindegyik csoport egy-egy téli projektet dolgoz fel: Varjú károg, fúj a szél, Szikrázik a hótenger illetve Elkészült a hóember.


A következő projekt februárban a farsang lesz, ez is szülőmentesen, erre majd vidám játékokkal, dalokkal, jelmezekkel készülnek, amit a fotókkal, filmekkel örökítenek meg a szülőknek az óvodai zárt csoportban.


Az iskolába menő gyermeknél a képességfejlesztés a legfontosabb, sok gyermeket elküldtek szakértői vizsgálatra, hogy kiderüljenek a hiányosságaik, nehézségeik, így annak ismeretében még inkább személyre szabottan tudnak foglalkoznak velük a következő hónapokban a szakemberek, hogy sikeresen kezdhessék az iskolát.
Az óvodásokkal a téli napokon is sokat vannak szabad levegőn az óvodapedagógusok, ahol udvari madármegfigyeléseket is végeznek.

A tavaszi rendezvényeiket pedig már az udvaron tartják, ahová talán már a szülők is jöhetnek.

Címkék: kinizsi óvoda, ovi, tél

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 12. 08:14, szerda | Helyi

BELFÖLDI SZÁLLODÁKBAN ÜDÜLNE A MAGYAROK FELE

A magyarok közel fele belföldi szállodában üdülne a koronavírus-korlátozások feloldása után.

2021. Május 12. 08:07, szerda | Helyi

ÚJABB MILLIÓS ADOMÁNY A KÓRHÁZNAK

Újabb jelentős adományt hoztak a Kátai Gábor Kórház számára a Tisza-tavi Keresztény Polgári Kör tagjai.

2021. Május 12. 07:55, szerda | Helyi

TÓTH JULIANNA TÁVLATI TERVE A KOSÁRLABDA

Tóth Julianna, a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola nyolcadikosa a Szolnoki Sportcentrum Leány Kosárlabda Szakosztályában játszik. A tehetséges fiatal lány mindene a kosár, távlati terveit is ebben képzeli el.

2021. Május 11. 17:27, kedd | Helyi

MEGÁLLÁS NÉLKÜL TÁVOZOTT A BALESETET OKOZÓ FÉRFI

A karcagi rendőrök elfogták a cserbenhagyót.