Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Október 07. 10:06, csütörtök | Helyi

TÉLI VÍZSZINT BEÁLLÍTÁSA

TÉLI VÍZSZINT BEÁLLÍTÁSA

Megtartották a hagyományos téli vízszintegyeztető tárgyalását a Kiskörei Szakaszmérnökségen.

Az eseményen Lovas Attila igazgató köszöntője után Fejes Lőrinc szakaszmérnök számolt be az elmúlt időszak üzemelési tapasztalatairól, illetve a Tisza-tavat érintő fejlesztésekről.
Mint elhangzott: a téli üzemrend során is figyelembe kell venni, hogy a tározó hasznosítása több téren is meghatározó, melyet a vízminőség és az üzemvízszint egyaránt befolyásol.

Az üzemelési szabályzatban rögzítetteknek megfelelően Lovas Attila javaslatot tett a téli vízszintekre, valamint azok beállításának ütemezésére. A jelenlévők észrevétel nélkül, egyhangúan elfogadták a téli üzemrendet. Ennek megfelelően a Tisza-tó téli vízszintjének beállítása várhatóan két ütemben történik.
Az első ütem október végén, november elején kezdődik, amelynek során egy alacsonyabb vízállást, Kisköre-felső vízmércén mért 580 cm-es vízszintet érjük el. A közel 1 hétig tartó vízszintet ezt követően a második ütemben visszaemeljük a Kisköre-felső vízmércén mért 620 cm-es vízállásig, amelyet tervezetten december elején, közepén érhetünk el.

A vízszintek beállításánál figyelembe vesszük a vízhőmérsékletet, illetve az érkező vízhozamokat, melyek a tervezett vízkormányzást befolyásolhatják. A téli időszakban a KÖTIVIZIG Regionális Laboratóriuma és a Tisza-tavi Sporthorgász Nonprofit Közhasznú Kft. közös hal monitoringozást végez az elmúlt évek tapasztalatai alapján.
A tárgyalás végén Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke köszönte meg az együttműködést és együtt gondolkodást a KÖTIVIZIG-nek. Reményét fejezte ki, hogy a továbbiakban is megmarad a jó és összehangolt munka, melynek eredménye a térség fejlődéséhez és gyarapodásához vezet.
A Tisza-tó téli vízszintjének beállításáról részletes ütemtervet készítünk, melyet a későbbiekben teszünk közzé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.