Városlista
2020. május 27, szerda - Hella

Hírek

2016. Szeptember 11. 08:55, vasárnap | Helyi

Teltházas fórum Nagyivánban

Teltházas fórum Nagyivánban

Szombaton este Nagyivánban a művelődési házban tartott az október 2-i népszavazással kapcsolatosan lakossági fórumot dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a választókörzet országgyűlési képviselője.

- Magyarország újra a kereszténység védővbástyája és nem először kell a történelemben egyértelműen nyilatkoznunk, állást foglalnunk arról, hogy Magyarországot "magyar országnak" akarjuk megtartani a jövőben is. Az Európai Unió betelepítésre készül, lopakodva egy népességcserét készít elő, hiszen hosszú távú hatásai egy nagyobb tömegű migráns betelepítésnek ezek lennének. Ezzel szembena magyar embereknek állást kell foglalni, én ezért arra buzdítok mindenkit, hogy vegyen részt a népszavazáson és szavazzon NEM-mel a betelepítésre - mondta a fórum kezdetén dr. Fazekas Sándor.


Tóth Gy. László politológus a migrációról szólva elmondta, szerint egy szervezett népmozgásról van szó, aminek a célja Európa instabilitásának az előidézése, ami mögött valószínűleg az húzódik meg, hogy az Egyesült Államoknak érdeke egy bizonytalan európai unió, miután készülnek aláírni a szabad kereskedelmi egyezményt, jobb egy gyenge, erőtlen, szétesett partnerrel tárgyalni, mint egy erős, egységes tárgyalódelegációval vitatkozni - hangsúlyozta a szakember, aki szólt arról is, hogy a migrációval minden ország, így hazánk is veszélyben van, mert egész egyszerűen a különböző kultúrák együttélése, az gyakorlatilag hosszú távon nem megoldható.

Egy kisebbséget egy többségi társadalom akkor képes integrálni, hogyha a kisebbség létszáma rendkívül alacsony. Ha tízezrek, százezrek, milliók jönnek be egy földrészre teljesen más kulturális és nyelvi közegből, más vallási háttérből, azok gyakorlatilag integrálhatatlanok. Ezt láthatjuk Nyugat-Európában, kialakultak a párhuzamos társadalmak. Amikor a többségi társadalom és a betelepülők között ekkora óriási vallási, kulturális óriási különbség van, akkor megoldhatatlan konfliktusok tömege keletkezik. Épp ezért jobb a migránsokat távol tartani - fogalmazott a szakember.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 27. 10:24, szerda | Helyi

Megyei elismerésben részesült

Az állampolgárok tűzbiztonsága érdekében egy irányba kell, hogy haladjon a csapat, s vezetőként ez a feladatom - vallja Sóti Gábor tűzoltó ezredes, a Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője, aki nemrég vehett

2020. Május 26. 08:32, kedd | Helyi

Halálos baleset Karcagon

Egy személygépkocsi hajtott árokba Karcag belterületén

2020. Május 25. 12:48, hétfő | Helyi

Heti állásajánlat

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2020. Május 25. 12:48, hétfő | Helyi

Sok volt a műszaki mentés a hétvégén

Igen jelentős és színes volt a megyei tűzoltók munkája a hétvégén a műszaki mentések szempontjából. Volt közöttük közlekedési baleset, állatmentés, gázömlés, favágás, sérült épület és egy rejtélyes, szúrós szag utáni nyom