Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Szeptember 11. 08:55, vasárnap | Helyi

Teltházas fórum Nagyivánban

Teltházas fórum Nagyivánban

Szombaton este Nagyivánban a művelődési házban tartott az október 2-i népszavazással kapcsolatosan lakossági fórumot dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a választókörzet országgyűlési képviselője.

- Magyarország újra a kereszténység védővbástyája és nem először kell a történelemben egyértelműen nyilatkoznunk, állást foglalnunk arról, hogy Magyarországot "magyar országnak" akarjuk megtartani a jövőben is. Az Európai Unió betelepítésre készül, lopakodva egy népességcserét készít elő, hiszen hosszú távú hatásai egy nagyobb tömegű migráns betelepítésnek ezek lennének. Ezzel szembena magyar embereknek állást kell foglalni, én ezért arra buzdítok mindenkit, hogy vegyen részt a népszavazáson és szavazzon NEM-mel a betelepítésre - mondta a fórum kezdetén dr. Fazekas Sándor.


Tóth Gy. László politológus a migrációról szólva elmondta, szerint egy szervezett népmozgásról van szó, aminek a célja Európa instabilitásának az előidézése, ami mögött valószínűleg az húzódik meg, hogy az Egyesült Államoknak érdeke egy bizonytalan európai unió, miután készülnek aláírni a szabad kereskedelmi egyezményt, jobb egy gyenge, erőtlen, szétesett partnerrel tárgyalni, mint egy erős, egységes tárgyalódelegációval vitatkozni - hangsúlyozta a szakember, aki szólt arról is, hogy a migrációval minden ország, így hazánk is veszélyben van, mert egész egyszerűen a különböző kultúrák együttélése, az gyakorlatilag hosszú távon nem megoldható.

Egy kisebbséget egy többségi társadalom akkor képes integrálni, hogyha a kisebbség létszáma rendkívül alacsony. Ha tízezrek, százezrek, milliók jönnek be egy földrészre teljesen más kulturális és nyelvi közegből, más vallási háttérből, azok gyakorlatilag integrálhatatlanok. Ezt láthatjuk Nyugat-Európában, kialakultak a párhuzamos társadalmak. Amikor a többségi társadalom és a betelepülők között ekkora óriási vallási, kulturális óriási különbség van, akkor megoldhatatlan konfliktusok tömege keletkezik. Épp ezért jobb a migránsokat távol tartani - fogalmazott a szakember.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:00, szerda | Helyi

TÁRGYALÁSSAL FOLYTATÓDIK AZ ÜGY

Ritkaságszámba menő döntés született a Szolnoki Törvényszéken:

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

FEGYELMEZETLEN LÉLEKGYÓGYÁSZOK

A NAV munkatársai azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják.

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.