Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. Szeptember 04. 05:00, vasárnap | Helyi

TELTHÁZZAL ÜZEMELTEK A TÉRSÉGI SZÁLLODÁK

TELTHÁZZAL ÜZEMELTEK A TÉRSÉGI SZÁLLODÁK

Megteltek a szállodák térségünkben Berekfürdőben és a Tisza tónál

Az elmúlt évekhez hasonlóan magas foglaltságot jeleztek előre főként a vidéki szállodák, ahol a belföldi vendégek vannak többségben. Az elsősorban vízparti, gyógy- és wellness szállodákban 85 százalékos foglaltság várható.
Az augusztus 20-i hétvégén is a fürdővárosok domináltak az előfoglalások adatai alapján. Az öt legnépszerűbb település sorrendben Siófok, Debrecen, Budapest, Hajdúszoboszló és Eger. A leglátogatottabbak helyek között szerepel még Szeged, Balatonfüred, Gyula, Miskolctapolca és Hévíz.
Az átlagos foglalási érték 37 ezer forint, a szálláshelyét pedig minden 6. belföldi utazó SZÉP-kártyával fizeti majd ki.
Békés megyében több szállodában már augusztus elején 75 százalék feletti volt a foglaltság; a békéscsabai, gyopárosfürdői, vagy szarvasi szállodák még le nem foglalt szobáinak nagy része is várhatóan elkel az ünnepi időszakra. Valamennyi Békés megyei szálloda - néhány román és holland turistától eltekintve - főleg belföldi vendégeket fogad.
Jász-Nagykun-Szolnok megyében is telítettek volta a szállodák az augusztus 20-i hétvégén. A cserkeszőlői és tiszafüredi, berekfürdői és a karcagi szállodában szálláshelyeken a korábbi évekhez hasonlóan a foglaltság 100 százalékos, a vendégek túlnyomó többsége belföldi, akik átlagosan három éjszakát töltöttek el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.

2024. Május 02. 15:08, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy istálló Öcsödnél

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres istálló szerda délelőtt egy Öcsöd külterületén található tanyán.

2024. Május 02. 13:15, csütörtök | Helyi

POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜKET

Összekent ajtó, beragasztózott zár. Rendszeresen szembesülnek ezekkel a bosszantó dolgokkal az egyik szolnoki lakótelep lakói. És ez még nem minden!

2024. Május 02. 10:11, csütörtök | Helyi

NÉPISMERETI VETÉLKEDŐ

Honnan jöttünk, hová tartunk, kik az őseink? Ezekre a kérdésekre kellett felelniük azoknak a maristásoknak, akik részt vettek az iskola népismereti vetélkedőjén.