Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. December 03. 13:46, kedd | Helyi

Tepertő fesztivál

Tepertő fesztivál

A bereki rendezvényen baráti társaságok, családok, önkormányzati intézmények képviselői, hagyományőrzők is főztek.

Idén hetedik alkalommal rendezték meg Berekfürdőben a Tepertő és pörcfesztivált, amelyre a helyiek mellett Karcagról, Abádszalókról, Kunmadarasról is érkeztek főzők, de voltak árusok Tiszaigarról is.
A résztvevőket és a vendégeket Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Hubai Imre, a megyei közgylés elnöke és Molnár János Berekfürdő polgármestere köszöntötte. Mindannyian hangsúlyozták, hogy mennyire fontos a hagyományok ápolása, továbbadása, amelyre jó példa ez a fesztivál, ahol a szomszédos települések disznótoros ételeit kóstolhatják meg a látogatók. Ahogy a szónokok fogalmaztak, a bereki az idei disznótoros-böllérfesztiválok kezdete, s márciusban Abádszalók lesz a zárója, addig pedig sok-sok hagyományos ízesítésű toros ételt kínálnak a környék fesztiváljai.
A bereki rendezvényen baráti társaságok, családok, önkormányzati intézmények képviselői, hagyományőrzők is főztek. Kapható volt többféle disznótoros étel - tepertő, toros káposzta, abált szalonna, hagymás vér, pecsenyehús, hurka, kolbász - ezeket elvitelre is keresték, de többen főztek karcagi birkapörköltet, s voltak köleses ételek és csülökpörkölt is, ezek is elfogytak a sok látogatónak köszönhetően. A ragyogó napsütésben a felnőtteknek jólesett a forralt bor, a gyereknek a meleg tea, a tepertős pogácsa, a hájas tészta. A színpadon pedig helyi és a környékbeli néptánccsoportok mellett délután Ismerős arcok koncert is volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:00, szerda | Helyi

TÁRGYALÁSSAL FOLYTATÓDIK AZ ÜGY

Ritkaságszámba menő döntés született a Szolnoki Törvényszéken:

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

FEGYELMEZETLEN LÉLEKGYÓGYÁSZOK

A NAV munkatársai azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják.

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.