Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2021. December 08. 19:40, szerda | Helyi

TEPERTŐ FESZTIVÁL BEREKFÜRDŐBEN

TEPERTŐ FESZTIVÁL BEREKFÜRDŐBEN

A berekfürdői tepertő és pörcfesztiválra látogatóknak a jó időre és az ételekre sem lehetett panaszuk, hiszen ragyogó napsütésben kóstolhattak malacból készült finomságokat éppúgy, mint karcagi birkapörköltet.

Kóstolgatás közben pedig a színpadon különböző műsorokat hallgathattak.

Molnár János polgármester köszöntőjében elmondta, a rendezvény egy kulturális, gasztronómiai seregszemle, melyen a vendégekkel a Nagykunság ízvilágát is megismertetik, másrészt szezonnyújtó rendezvény is.

A disznótoros fogásokat - hagymás vér, toros káposzta, abált szalonna, orjaleves - is megkóstolhatták a jelenlévők, de volt forralt bor, pálinka, sok különleges tea és sütemény, de készült haltepertő és halkolbász és marhalábszár-pörkölt is. Egy fesztivál azonban nem múlhat el karcagi birkapörkölt nélkül, ezt a Karcagi Birkafőzők Egyesületének főzői is biztosították.

Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke beszédében szintén arról szólt, mennyire fontosak az ilyen gasztronómiai rendezvények. A tepertő és pörcfesztivál téli fesztiválidőszak első rendezvénye, amely az ide érkező vendégeket méltó étel és kulturális kínálattal várja. A rendezvény évre népszerűbb, kinőtte a területet is, ami jelzi, hogy Berekfürdő egyre népszerűbb. Az édesfesztivál a kora tavasz, a tepertő pedig a késő ősz első rendezvénye. Mint elhangzott, Berekfürdő megújult, kibővült rendezvénytérrel és parkolóval szeretné bővíteni a területet az ide érkező vendégek kényelméért.

A megnyitó után dr. Hegedűs Csaba olimpiai bajnok, a 100 éves Magyar Birkózó Szövetség centenáriumi díszoklevelét adta át a sportág bereki támogatóinak és szereplőinek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 13:00, csütörtök | Helyi

A VÁDLOTT SZERINT EGY IDEGEN TETTE

Egy rejtélyes idegent emleget a karcagi gyilkosság vádlottja. Azt mondja, nem ő követte el a gyilkosságot, hanem egy ismeretlen személy.

2024. Május 16. 11:00, csütörtök | Helyi

ELBALLAGTAK A „VARRÓSOK”

Elballagtak a Karcagi Szakképzési Centrum, Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium végzős diákjai.

2024. Május 16. 07:00, csütörtök | Helyi

ÁTADÁSRA KERÜLT A KARCAG VÁROS KÖZBIZTONSÁGÁÉRT DÍJ

A Karcag Közbiztonságáért Díjat idén Antal Júlia rendőr alezredes vehette át Szepesi Tibor polgármestertől.

2024. Május 15. 14:00, szerda | Helyi

NÉPSZERŰ A MUNKÁCSY KIÁLLÍTÁS

Páratlan helyszínen páratlan kiállítás, valószínűleg ez a párosítás a siker titka.