Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Július 16. 14:59, szombat | Helyi

Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál

Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál

A pénteki megnyitó és az esti gálakoncert fellépő művészei és a bemutatott produkciók jól mutatják azt a rendkívül magas minőségi színvonalat, amelyet a rendezvény megálmodója célul tűzött ki.

"Hiszem, hogy a lelket semmi nem ápolja jobban, csak az azt megszálló rezgések, a zene energiái". Ezen gondolat által vezérelve szervezte meg Debreczeni Ildikó a most hétvégén zajló Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál elnevezésű programot, mely a tavalyi kettő után idén már háromnapossá nőtte ki magát.

A pénteki megnyitó és az esti gálakoncert fellépő művészei és a bemutatott produkciók jól mutatják azt a rendkívül magas minőségi színvonalat, amelyet a rendezvény megálmodója célul tűzött ki. Minden elismerésem azért is, hogy a nagyszabású rendezvény a fogyatékkal élők mellé állt és a bevétel egy részével a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének munkáját támogatja.

Tegnap a dr.Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter úr részvételével zajlott megnyitó után jelmezkiállítás, interaktív színház és egy fantasztikus gálakoncert szórakoztatta a vendégeket Tiszafüreden. A gálán Rost Andrea énekelte el a fesztivál saját himnuszát, a csúcspontot az Experidance Társulat és a 100 Tagú Cigányzenekar szenzációs előadása jelentette. Bátran kijelenthetjük: új turisztikai attrakció született a Tisza-tónál, mely képes megszólítani a magas minőségi elvárásokat támasztó, kultúrát - ezen belül is elsősorban a komolyzenét, táncot - szerető közönséget. Tegnap este telt ház volt a füredi sportcsarnokban és a végén felállva, szűnni nem akaró taps mellett nyilvánított véleményt a közönség... írta Kovács Sándor facebook oldalán

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.