Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Július 16. 12:44, csütörtök | Helyi

Természeti értékek az északi temető területén

Természeti értékek az északi temető területén

Nt. Koncz Tibor esperessel beszélgettünk arról, hogy milyen természeti értékek találhatóak meg a karcagi északi temető területén.

Nt. Koncz Tibor esperessel beszélgettünk arról, hogy milyen természeti értékek találhatóak meg a karcagi északi temető területén.

-A Nexus Közösség kezdeményezése irányította rá a figyelmünket arra, hogy milyen természeti értékek vannak a karcagi északi temetőben. Olyan növénytársulások, és állatvilág található meg ebben a temetőben, amely ritka. Oka megtelepedésüknek az, hogy kiesik az emberi jelenlét, még a temetőn belül is, a megszokott működési rendből. Ezért volt lehetőségük, hogy ezek a növények megtelepedjenek és színesítsék a környezetet - fogalmazta meg gondolatait az esperes.

Mint kiderült ezen a helyen valóban olyan növények vannak, amelyek országos jelentőségű, védett növények. Ezeknek a növénytársulásoknak a feltérképezése jelenleg is folyamatban van. Koncz Tibor esperes arról is szólt, hogy olyan madarak vannak jelen a temetőben, amelyek háborítatlanul tudnak élni, és a természet erejéről bizonyságot tenni. A későbbi időszakban a temetőbe érkezők figyelmét is fel kívánják hívni ezekre a természeti értékekre, ezáltal is gondot fordítva arra, hogy ahogyan eddig is, ezután is meg tudjon maradni eredeti szépségében természeti kincsünk ezen része.

Brehó Mónika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.