Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Április 27. 21:26, péntek | Helyi

TérTánc találkozó

TérTánc találkozó

A Budapesti Fesztiválzenekar nem először járt már Karcagon.

A Budapesti Fesztiválzenekar nem először járt már Karcagon. Csütörtökön a Sportcsarnokba a Zenevár produkciójukkal érkeztek egy regionális TérTánc találkozóra- tudtuk meg Földváriné Simon Ilonától, a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola igazgatójától.

- Harmadik éve vagyunk kapcsolatban a BFZ-vel a TérTánc projekt kapcsán dr. Molnár Sándor szülő segítségével. A mai találkozóra hozzánk hat csoport érkezett, így a koncert után egy közös próba lesz a csarnokban. A zenekartól kaptuk ajándékba, hogy a refiseink közül 100 gyermeket hozhattunk át jutalmul a koncertre. Ma mis is a zenekar vendégei vagyunk, s a koncert után a Református Egyházközség és iskolánk egy birkapörkölt ebédre várja a zenészeket és a kísérőiket, ezzel szeretnénk megköszönni azt a törődést, amit tőlük és vezetőjüktől, Fischer Ivántól kaptunk mondta az iskolavezető. Június 17-én a Hősök terén 24 iskola 526 gyermeke fog bemutatkozni, erre lesz ma délután egy regionális közös próba Vári Bertalan tánctanár, koreográfussal.

Dr. Molnár Sándor szülőként segített abban, hogy a refisek három éve bekerülhessenek a TérTáncba. - A fiam osztálya nagyon örült a lehetőségnek, hiszen minden találkozó egy nagy programmal jár együtt. Egy fél évig készülnek a produkcióra és közben több hasonló regionális találkozón vesznek részt, közben pedig koncerteket is kapunk. A mostani produkció egy magyar tánc lesz magyar zenére, ami különösen közel áll a szívükhöz. Annak is nagyon örülnek, hogy minden alkalommal Csillebércen is eltölthetnek egy éjszakát és hatalmas élmény a Hősök terén több ezer ember előtt szerepelni nem csak a gyerekeknek, hanem nekünk, szülőknek is- mondta a főorvos. .

- A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) évről évre többet tesz azért, hogy muzsikája ne maradjon a koncerttermek falai között. Egyedi hangversenyformákat vezet be és egyre több szokatlan helyszínen zenél, hogy új kapcsolatot teremtsen a közönséggel. - Minden olyan helyre elmegyünk, ahol a zene segíteni tud, a cél, hogy azok az emberek is megtapasztalhassák, milyen jótékony hatású és különleges erejű a zene, akik ezt valamilyen ok miatt nem tehetik meg. - mondta Illési Erika, a BFZ hegedűművésze, a nap mesélője. A Zenevár - műsorunkban egy királylányos mesébe foglalva találkozhattak a gyerekek a hangszerekkel. A mesében a kérők a Hang-Versenyt rendeznek és így küzdenek meg a királylány kezéért. Az interaktív koncerten klasszikus zenei művek segítségével ismerhették meg a hangszereket a gyerekek, de ők is készíthettek azt tojásdobozból, flakonokból, s ezzel bekapcsolódhattak a zenélésbe.

Vári Bertalan koreográfus munkáját minden iskolában tanárok segítik. - Velük régóta dolgozom, ők heteken át tanítják a lépéseket, így nekem már csak egy kicsit kell javítanom a produkción. Nagyon nehéz olyan táncműsort összeállítani, ahol a gyerekek egy része még nem is táncolt, s van, aki már sokat. Minden alkalommal arra törekszem, hogy megtaláljam a középutat, hogy a gyerekek is teljesíteni tudják és a nézők számára is nagy élmény legyen a produkció. A bemutató előtt még lesz egy összpróba Csillebércen a több száz gyerekkel és aznap a Hősök terén is -árulta el a művész.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:21, csütörtök | Helyi

HAMAROSAN ELKÉSZÜL A BERUHÁZÁS

A gyepet vetik, a sportszereket szerzik be a leendő sportkomplexumban. Jelen állás szerint semmi sem veszélyezteti a május végi nyitást. Az utolsó simításokat Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke is szemügyre vette.

2024. Április 24. 14:00, szerda | Helyi

TÁRGYALÁSSAL FOLYTATÓDIK AZ ÜGY

Ritkaságszámba menő döntés született a Szolnoki Törvényszéken:

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

FEGYELMEZETLEN LÉLEKGYÓGYÁSZOK

A NAV munkatársai azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják.

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.