Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Július 04. 09:54, csütörtök | Helyi

Testvérvárosi vendégek Karcagon

Testvérvárosi vendégek Karcagon

Tizenöt éve írták alá a két város vezetői Karcag és a franciaországi Longeau közötti testvérvárosi megállapodást. Ebből az alkalomból városunkba érkezett egy delegáció Colette Finet polgármester vezetésével.

A Városházán Dobos László polgármester és Rózsa Sándor jegyző fogadta a delegáció tagjait, majd a díszteremben a Polgármesteri Hivatal kórusa adott műsort részükre. Plósz Csilla karnagy vezetésével egy francia dalt is elénekelt a kórus a vendégek tiszteletére, akik meghatottan dúdolták velük a dalt.
A műsor után kérdeztük a polgármesterasszonyt benyomásairól.
Nem első alkalommal járt már itt, de a mandátuma vége előtt még szeretett volna ellátogatni Karcagra.
2020 márciusában már nem indul a választásokon, szeretné átadni a helyét a fiataloknak. Rengeteg minden történt az elmúlt 15 év alatt, sokat tanultunk egymástól a gazdaság, az oktatás, a közlekedés terén is, de a kialakult emberi kapcsolatok a legfontosabbak számára.
Philippe Deutramer, a Testvérvárosi Bizottság elnöke sem első alkalommal jár Karcagon. 2004. június 16-án írták alá az együttműködést, akkor Longeauban énekelt egy karcagi kórus, most pedig itt. Városuk egy európai város, három éve kapták meg ezt a címet, Karcag mellett lengyel és bolgár testvérvárosuk is van. Vasúti és közúti csomópont városuk, s ez a fő megélhetés is. Művészeti csoportjaik is működnek az iskolák, üzemek mellett. Számára Karcag a birkapörkölt városa, minden alkalommal talál benne új ízt, s májusban egy karcagi delegáció járt náluk, akik 300 főre készítettek pörköltet. Mivel 2020-ban Amiens lesz Európa ifjúsági fővárosa, amelynek szervezésében ők is részt vesznek, így reméli karcagi fiatalokat is vendégül tudnak majd a találkozón látni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.

2024. Április 23. 12:38, kedd | Helyi

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

A KÖTIVIZIG működési területén a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert.

2024. Április 23. 11:30, kedd | Helyi

ELKAPTÁK A TISZABURAI DÍLERT

Egy 47 éves férfi helyi lakosoknak árulta a kábítószert. A rendőrök őrizetbe vették, a bíróság elrendelte a letartóztatását.