Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Június 10. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Tinédzserrománc győzte le Tom Crusie új akciófilmjét az észak-amerikai mozikban

Tinédzserrománc győzte le Tom Crusie új akciófilmjét az észak-amerikai mozikban

A Csillagjainkban a hiba című kis költségvetésű tinédzserrománc győzte le Tom Cruise A holnap határa című sci-fi akciófilmjét az észak-amerikai jegypénztáraknál a hétvégén.

Cruise 175 millió dolláros földönkívüli inváziója a harmadik helyet szerezte meg 29,1 millió dolláros (6,5 milliárd forintos) bevétellel az amerikai és kanadai mozik kasszasikerlistáján. A 12 millió dollárból forgatott kamaszfilm pedig, amely két rákbeteg tinédzser szerelméről szól, 48,2 millió dolláros (10,7 milliárd forintos) jegyeladással debütált a filmszínházakban.
A John Green regénye nyomán készült tragikus románc nézőközönsége 82 százalékban nőkből állt - derült ki a filmet gyártó stúdió adataiból.
A Rentrak boxoffice-elemző úgy értékelte, hogy a film sikere, akárcsak az Alkonyat- és Az éhezők viadala-sorozat sikere arra figyelmeztet: a nagy költségvetésű, férfiorientált produkcióknak manapság szembe kell nézniük a nagyszámú, főleg nőkből álló, kamasz közönség igényeivel.
Paul Dergarabedian boxoffice-szakértő szerint a hagyományos nyári filmközönség változóban van.
"A nők és fiatal lányok ugyanolyan fontosak a nyári jegybevétel szempontjából, mint a tinédzser fiúk és fiatal férfiak, akikre Hollywood évtizedeken keresztül alapozta kínálatát" - idézte az elemzőt hétfőn a BBC News.
A Twentieth Century Fox felmérése azt mutatta, hogy a Csillagjainkban a hiba nézőinek 79 százaléka 25 éven aluli volt.
A daganatos betegek önsegítő csoportjába járó két fiatalról szóló könyvet hatalmas érdeklődés övezte a közösségi médiumokban, a film trailerét több mint 21 millióan nézték meg a YouTube-on.
Az Idétlen időkig című film folyton újrakezdődő napjait idéző Cruise-film közönsége 61 százalékban férfiakból állt. Az Emily Blunt és Cruise főszereplésével forgatott produkció a nemzetközi kasszasikerlistát meghódította, világszerte 83 millió dollárért (18,5 milliárd forintért) váltottak rá jegyet a nézők a hétvégén.
Az észak-amerikai toplistán az Angelina Jolie-val készült Demóna című Disney-mesefilm szerezte meg a második helyet 33,5 millió dollárral. Az első öt film között szerepelt még az X-Men: Az eljövendő múlt napjai című sci-fi 14,7 millió dollár, és a Hogyan rohanj a veszTEDbe című produkció 7,2 millió dollár bevétellel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során