Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Március 31. 08:48, szerda | PR
Forrás: (x)

Tippek a takarékos nyomtatáshoz

Tippek a takarékos nyomtatáshoz

Egy kis tudatossággal lefaraghatunk a költségeinkből.

A kisebb és nagyobb vállalkozások irodái mellett a háztartásokban is egyre természetesebb a nyomtató jelenléte. Amikor otthonról intézzük ügyeinket, akkor pedig szinte elengedhetetlen egy ilyen eszköz, viszont a fenntartása folyamatos költségekkel jár, hiszen a tonerek, festékpatronok időnként cserére szorulnak, ezek pedig nem két filléres kiadások.

Hogyan spórolhatunk?

A tudatosság kulcskérdés, hiszen az első és legfontosabb, hogy mindig csak azokat a képeket, szöveges dokumentumokat nyomtassuk ki, amikre igazán szükségünk van. Motiválhatjuk magunkat azzal is, hogy ezzel nem csak a pénztárcánknak kedvezünk, hanem a környezetnek is. Ha olyan apróságokra is figyelünk, mint a képek méretre szabása, a weboldalak széleit kitöltő és megduplázó bannerek levágása, máris egy lépéssel közelebb vagyunk a célunkhoz. Az oldalak méretének zsugorítása, illetve több oldal egy lapra való nyomtatása szintén nagyon praktikus és okos megoldás. Ezek a technikák nem kizárólag a tintasugaras nyomtatók használatára érvényesek, éppígy takarékoskodhatunk a lézernyomtatóknál is velük.

Takarékos beállítások

Nyomtatáskor különféle beállítások alkalmazásával is hosszabbá tehetjük a tonerek élettartamát, de legalábbis az időt, amíg használjuk őket. A képminőséggel kapcsolatos, a szövegméretet, betűtípust módosító beállítások mind olyan apró trükkök, amik minket szolgálnak. Tehát az olyan szinte láthatatlan apróságok, minthogy félkövér betűtípussal nyomtatunk-e, képesek összeadódni, mi pedig általuk megtakarítani. Az eredeti Lexmark C3224DW toner például 1500 magas minőségű nyomtatott oldal printelésére alkalmas normál beállítások mellet.

Az olcsóbb toner nem okoz problémát a nyomtatómban?

A kompatibilis tonerek, amikkel az üzletek kínálatában is találkozhatunk, általában prémium minőséget képviselnek, amit az eladók garanciával biztosítanak a vevők számára. Ezek a termékek kiváló szolgálatot tesznek, és eredeti társaiknál kisebb ráfordítással beszerezhetőek, az élettartamuk pedig nagyjából megegyezik a márkásabb társaikéval. A már meglévő nyomtatónkhoz tehát általában többféle toner vagy festékpatron típus közül választhatunk, ahogy a Xerox WorkCentre 3025BI toner esetében is. A környezetbarát megoldások népszerűsödése mellett már sokaknál elsődleges szempont, hogy a választásuk gazdaságos legyen, ebben nyújtanak segítséget az alternatív tonerek.

A fotó forrása:
Lost_in_the_Midwest / Shutterstock.com

Címkék: nyomtatás, nyomtató, toner

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.