Városlista
2021. június 21, hétfő - Alajos

Hírek

2021. Június 09. 08:01, szerda | Helyi

TISZADERZSI FŐZŐKÖNYHA

TISZADERZSI FŐZŐKÖNYHA

Fótosné Czeglédi Zsuzsannát, Tiszaderzs polgármesterét a község főzőkonyhájának kialakításáról, valamint a település közfoglalkoztatottságáról kérdeztük.

Üdvözlöm Fotósné Czeglédi Zsuzsannát, Tiszaderzs polgármester asszonyát. Számos beruházás valósult meg és van folyamatban itt a településen. Jelen pillanatban melyik előtt állunk.

Jó napot kívánok, üdvözlöm a Karcag Televízió nézőit. Tiszaderzs egyik büszkesége előtt állunk most a szociális konyhán, konyha előtt, amit 2019-ben adhattunk át az itt élő lakosságnak.
Régi vágya volt az önkormányzatnak, hogy egy saját konyhát üzemeltessen.
Ezt a területi és operatív programnak köszönhetően 100%-os állami támogatásból tudtuk megvalósítani. Ez egy 200 adagos főzőkonyha, amely nagyrészt ugye kiszállítással történik az idős embereknek az ebéd ellátása, de innen étkeznek az iskolás gyerekek, az óvodás gyerekek, vannak vendég ebédesek, tehát egyre többen veszik igénybe a konyha szolgáltatását.
Van lehetőség egy 50 fős helybeli étkezésre is, úgyhogy lehet majd későbbiekben igénybe venni családi rendezvényekre, különböző programokat meg lehet itt majd valósítani.

A célunk az volt a konyhának a megépítésével, hogy a közfoglalkoztatásban megtermelt javakat a saját konyhánkon dolgozzuk fel. És büszkén mondhatom, hogy tényleg nagyon sok olyan terméket, terményt tudunk a közfoglalkoztatottak közfoglalkoztatottjainkkal megtermelni, amit a konyhára beszállítunk, ilyen a házi tojás, burgonya, hagyma, ugye nyáron a különböző konyhakerti növények, borsó, zöldbab, paprika, paradicsom, befőzni szoktuk a gyümölcsöket, úgyhogy sok-sok saját termékünket, terményt tudunk itt feldolgozni.
És tényleg elmondhatjuk, hogy egyre népszerűbb a konyha a lakosság körében.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 21. 19:57, hétfő | Helyi

Ballagás a Györffyben

A mai napon tartotta a Györffy István Katolikus Általános Iskola tanévzáróját.

2021. Június 21. 11:26, hétfő | Helyi

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 órában történt.

2021. Június 20. 09:37, vasárnap | Helyi

A VAKÁCIÓ ALATT IS BIZTONSÁGBAN!

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai a nyári szünetre.

2021. Június 20. 07:37, vasárnap | Helyi

BALLAGÁS A SZENTANNAIBAN

Rendhagyó ballagási ünnepséget tartott a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium.