Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Szeptember 18. 06:00, szerda | PR
Forrás: L.A.C. Holding Zrt.

Tiszteletbeli nagykunkapitánnyá avatták Horváth Lászlót

Tiszteletbeli nagykunkapitánnyá avatták Horváth Lászlót

Kunszentmiklóson választották tiszteletbeli nagykunkapitánnyá Horváth László tiszteletbeli kazah konzult, az L.A.C. Holding tulajdonosát.

Kunszentmiklóson választották tiszteletbeli nagykunkapitánnyá Horváth László tiszteletbeli kazah konzult, az L.A.C. Holding tulajdonosát. Az első szeptemberi szombaton megtartott avató ünnepségen részt vett a Kunszövetség elnöke, Fazekas Sándor vidékfejlesztési és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is.

A Kunszövetség elnöksége 2013 tavaszán nyújtott be javaslatot a Nagykun Hagyományőrző Társulás Tanácsához Horváth László tiszteletbeli nagykunkapitánnyá kinevezése ügyében, lévén a kiváló üzletember és tiszteletbeli kazah konzul munkája során sokat tett a kunok ügyének képviseletében belföldön és külföldön egyaránt. A kunszentmiklósi avatási ünnepségen Kecze István, Kisújszállás polgármestere, a Nagykun Hagyományőrző Társulás Társulási Tanácsának elnöke ismertette a tanács döntését, amellyel Horváth Lászlónak a kunok képviselete érdekében végzett munkája elismeréseként a tiszteletbeli nagykunkapitányi címet adományozta.

A kapitányi eskü letételét követően Kecze István átnyújtotta a címről szóló tanúsítványt, majd Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter átadta a kapitányi pecsétet. Az újdonsült tiszteletbeli nagykunkapitány dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől, a Kunszövetség elnökétől vehette át a kapitányi medált, Kovács Sándortól, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Közgyűlés elnökétől pedig a kapitányi kulacsot kapta. Horváth György, a 2000-ben elsőként megválasztott nagykun kapitány adta át Horváth Lászlónak a kapitányi kardot.

Az ünnepség köszöntőkkel és ajándékozással folytatódott, Bődi Szabolcs, Kunszentmiklós polgármestere köszöntötte Horváthné Ferkai Mercédesz kapitányné asszonyt, majd a Kazah Köztársaság magyarországi nagykövetsége képviseletében Galizhman Amirov tanácsos, a nagykövet helyettese, Kairat Karabajev első titkár és Dobos László karcagi polgármester ajándékozta meg a tiszteletbeli nagykun kapitányt. Pintér Gyula református lelkész, valamint Vangel Imre katolikus plébános imája, s a Kun Miatyánk után Horváth László mondott köszönő beszédet az esemény zárásaként.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.