Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2023. Január 18. 14:57, szerda | Helyi

TÍZ BŰNCSELEKMÉNY VAN A ROVÁSÁN – EGYELŐRE

TÍZ BŰNCSELEKMÉNY VAN A ROVÁSÁN – EGYELŐRE

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőt, aki a megalapozott gyanú szerint, Jászberényben 6 kerékpárt, nadrágot, pénztárcát és perselyt lopott.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőt, aki a megalapozott gyanú szerint, Jászberényben 6 kerékpárt, nadrágot, pénztárcát és perselyt lopott.


Ismeretlen tettes 2023. január 16-án 5 óra és 15 óra között az egyik jászberényi posta kerékpártárolójából egy lelakatolt biciklit tulajdonított el. A rendőrök adatgyűjtés, tanúkihallgatás eredményeként 2023. január 17-én a város belterületén fogták el a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 27 esztendős helyi lakost. A feltételezett elkövető számlájára összesen 10 lopás vétség elkövetését rótták a nyomozók. A férfi 2022. október 2-án 7 óra körül bement egy helyi bevásárló központba, ahol a próbafülkébe két nadrágot vitt be. Az egyik nadrágról eltávolította az áruvédelmi eszközt, majd a pantallót felvette, míg a másik ruhaneműt a kosárba helyezte és kifizette.

További 6 esetben kerékpárok voltak a gyanúsított kiszemelt célpontjai. Ugyancsak a férfit gyanúsítják a rendőrök azzal, hogy az egyik belvárosi vendéglátóhelyen egy kézitáskából pénztárcát – benne személyes iratokkal és készpénzzel – tulajdonított el, de volt olyan eset, amikor egy jászberényi üzlet pultjára kihelyezett perselyt lovasította meg.

A gyanúsított kihallgatásakor beismerő vallomást tett, arra azonban egy esetben sem emlékezett, mi lett az eltulajdonított tárgyak sorsa.

A többszörösen egyesített büntetőeljárásban a terhelt további bűncselekményekről is beszámolt az ügyben eljáró nyomozóknak, így vélhetően tovább bővül a férfi bűnlajstroma.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 14:00, szerda | Helyi

KIÁLLÍTÁS NYÍLT A RENDŐRMÚZEUMBAN

A Rendőrmúzeumban 39 amatőr művész közel 100 alkotásával nyílt kiállítás.

2024. Május 08. 12:00, szerda | Helyi

VERSES DÉLUTÁN A KÖNYVTÁRBAN

A Költészet Napjához kapcsolódva verses délután került megrendezésre a Csokonai Könyvtárban Karcagon.

2024. Május 08. 09:13, szerda | Helyi

TOBORZÁS JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrök 13 településen, 18 helyszínen várták ezen a héten is a határvadászképzés iránt érdeklődőket.

2024. Május 08. 07:00, szerda | Helyi

BALTÁVAL TÁMADT SZOMSZÉDJÁRA

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta egy 71 éves törökszentmiklósi férfi letartóztatását,