Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. December 11. 05:00, hétfő | Helyi

TIZENÉVESEK RABOLTAK ÉS ZSAROLTAK

TIZENÉVESEK RABOLTAK ÉS ZSAROLTAK

Tizenévesek raboltak és zsaroltak Szolnokon. A fiatalkorúak őrizetben gondolkodhatnak tettükről. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/tizenevesek-raboltak-es-zsaroltak

Egy szolnoki lakos tett bejelentést a helyi rendőrkapitányságra, mert bűncselekmény sértettjévé vált. Elmondása szerint egy tizenéves fiatal, a lakásának lépcsőházában, a vállán lévő táskát – amiben munkaruha és egy munkahelyi belépő kártya volt – olyan erővel tépte le, ami miatt a földre esett. A fiatal – miközben testvére a bejárati ajtót tartotta nyitva, hogy el tudjanak szaladni – a táskával elfutott, de mivel különösebb értéket nem találtak benne, eldobták. A sértett fia később megtalálta a táskát és visszavitte édesanyjának.

A rendőrök adatgyűjtést követően elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és rablás miatt gyanúsítottként kihallgatták a 16 és 17 éves fiúkat.
A szolnoki nyomozók nemcsak egy bűncselekménnyel gyanúsították meg a testvéreket, hiszen a megalapozott gyanú szerint két gyermekkorút szólítottak le az utcán, akiktől pénzt kértek. Egyiküket megfenyegették, ha nem ad nekik pénzt, akkor összetörik a mobiltelefonját, ezért a gyermek a nála lévő 615 forintot odaadta az agresszív testvéreknek.

A Szolnoki Rendőrkapitányság rablás és zsarolás bűntett miatt folytat nyomozást. A nyomozó hatóság mindkét gyanúsított őrizetbe vételéről határozott, és előterjesztést tettek letartóztatásukra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.