Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Január 28. 22:02, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Több millió forint kárt okozott az időskorú sértetteknek

Több millió forint kárt okozott az időskorú sértetteknek

A rendőrök őrizetbe vették a tápiószelei nőt, aki a megalapozott gyanú szerint tévedésbe ejtette a szépkorúakat.

Ismeretlen személy jelent meg 2020. szeptember 2-án délután egy szolnoki lakásnál, és az ott élő tulajdonostól egészségügyi szolgáltatások megelőzése ürügyén készpénzt, valamint értékesítés céljából gyógyászati segédeszközöket vett át.
2020. december első napjaiban ismeretlen személy üzletkötőnek kiadva magát, csalárd szándékkal egy szolnoki lakos bizalmába férkőzött, akitől befektetési céllal vitt el készpénzt.
Ugyancsak ismeretlen személy egy kőteleki lakostól azzal az indokkal csalt ki nagyobb összeget, hogy az időskorúak életkörülményeit méri fel. Az ismeretlen nő a sértettet saját gépkocsijával fuvarozta el egy pénzintézetbe, ahol a szépkorú több millió forintot vett le a számlájáról és azt átadta neki. Az ismeretlen személy gátlástalan magatartására jellemző volt, hogy néhány tízezer forintot a megtévesztett sértettnél hagyott.
A széleskörű adatgyűjtés, a beszerzett információk értékelése és elemzése során a rendőrök arra a következtetésre jutottak, hogy a bejelentett jogsértéseket ugyanazon személy követhette el. A nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható feltételezett elkövetőt, akit elfogtak és előállítottak a Szolnoki Rendőrkapitányságra. A rendőrök a 34 éves nőt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. Az egyenruhások kutatás során a jogsértő lakásán nagyobb mennyiségű készpénzt, parókákat, mobiltelefonokat találtak, amiket lefoglaltak.
A Szolnoki Rendőrkapitányság nagyobb kárt okozó csalás bűntett elkövetése miatt indított eljárást.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet a trükkös csalók és tolvajok jelenlétére! Ajánljuk mindenki figyelmébe a korábban megjelent, Megcsalt lelkek című videós közleményünket, mely az ingatlancsalásokra hívja fel a figyelmet!

Címkék: csaló, kárt, okoz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 15:00, vasárnap | Helyi

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Erdély szívéből, Székelykeresztúrról érkeztek vendégek a városunkba. Itt tartózkodásuk alatt részt vettek egy barátságos focimérkőzésen is.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

TÁNCHÁZ A MARISTÁSOKNÁL

A cigánytánc alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a Szent Pál Marista Általános Iskolában a cigányhét záróprogramján. A következő percekben önök is betekintést nyerhetnek a jó hangulatú táncházba.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.