Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2019. Augusztus 15. 14:14, csütörtök | Belföld

Több mint 280 település csatlakozott az idei Európai mobilitási héthez

Több mint 280 település csatlakozott az idei Európai mobilitási héthez

Minden eddiginél több, összesen 285 magyar település csatlakozott az idei Európai mobilitási héthez, amely szeptember 16-tól 22-ig tart, a rendezvény sorozat az Autómentes nappal zárul majd -

- közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön az MTI-vel.

Idén is az ITM koordinálja Magyarországon Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányát, ezen felül a minisztérium 180 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a településeken szervezett Európai mobilitási hét, illetve Autómentes nap megtartásához kapcsolódó tudás-élmény alapú programok, vetélkedők, versenyek szervezéséhez.
Az egyes programokhoz az önkormányzatok és az önkormányzati tulajdonban álló szervezetek június 12. és június 30. között nyújthatták be egyedi támogatási kérelmeiket. A felhívásra 261 egyedi kérelem érkezett 216 millió forint támogatási igénnyel, a pályázatok feldolgozása még zajlik.
Az egy hetes rendezvénysorozat idei témája a gyaloglás, a mottója pedig az, hogy "Sétálj velünk!".
Az ITM és partnerei a környezettudatos közlekedésre nevelő, szemléletformáló akcióikkal a programsorozat utolsó két napján várják a látogatókat a budapesti Andrássy úton - olvasható a minisztérium közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni