Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2020. Május 22. 07:09, péntek | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Több mint száz egészséges gyermek született koronavírusos anyáktól egy indiai kórházban

Több mint száz egészséges gyermek született koronavírusos anyáktól egy indiai kórházban

India pénzügyi és szórakoztatóipari központja, a nyugat-indiai Mumbaiban mintegy 24 ezer fertőzöttel és több mint 800 halálozással a koronavírus-járvány gócpontjává vált a dél-ázsiai országban.

A múlt hónapban született 115 csecsemő közül csupán háromnál mutatták ki kezdetben a koronavírust, de a későbbi tesztek már nem jelezték a fertőzést - adta hírül a BBC News. A kórházban meghalt két koronavírusos anya, egyikük még gyermeke megszületése előtt. A koronavírusos várandós anyák több mint felénél császármetszéssel segítették a világra a gyermeket az orvosok, míg másik felük természetes módon szült - közölte az intézmény. A kicsinyek közül 56 fiú és 59 lány.

A kórházban szült 22 anyát más egészségügy intézményekből irányították át. Az orvosok nem tudják, hogy ők még otthonukban, valahol kültéren vagy a másik kórházban fertőződtek-e meg a vírussal.

A Covid-19-ben szenvedő anyákat 65 orvos és 24 ápoló kezeli egy 40 személyes speciális osztályon. Mivel egyre nő a fertőzöttek száma, a kórház azt tervezi, hogy további 34 ággyal bővítik a részleget.

"Szerencsénk van, mert a legtöbb fertőzött nő tünetmentes. Néhánynak volt láza és légszomjra panaszkodott. Kezelésben részesítettük őket, és a szülés után távozhattak a kórházból" - mondta Arun Najak, a szülészeti osztály vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik