Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. December 15. 05:00, csütörtök | Helyi

TÖBBE FOG KERÜLNI A TÖLTÖTT KÁPOSZTA KARÁCSONYRA

TÖBBE FOG KERÜLNI A TÖLTÖTT KÁPOSZTA KARÁCSONYRA

A háziasszonyok karácsony előtt igyekeznek időben beszerezni az ünnepi vacsorához a húst. Milyen árakra számíthatnak a húsboltban?- kérdeztük Deák Ferencnétől.

A húsboltban a vásárlók már elkezdték a beszerzést a töltött káposztához és a kacsasülthez is.

A klasszikus töltött káposzta a karácsony egyik jellegzetes étele, mellé gyöngyi húsleves, töltött húsok, disznótorosok is sok helyen az ünnepi asztalra került. Ezek hozzávalói a boltban megtalálhatók éppúgy, mint a kacsacomb, kacsamell, de karácsonykor sláger a kacsamáj is - tudtuk meg a szakembertől.

A halászlé mellé pörkölt és kocsonya is kerül, utóbbiakhoz a hozzávalók adottak.
A szakember az ünnepi ételek mellé reggelire egy jó kis kacsazsírós pirítóst ajánl, vagy kacsazsíros kenyeret hagymával - bár ezek sem annyira lightos ételek, de májpástétomot is lehet készíteni gyümölccsel, sajtokkal tálalva.
Deák Ferencnéék ünnepi asztalán a halászlé elmaradhatatlan, de harcsafilé sütve egy kis szósszal, gyöngyiből húsleves, töltött káposzta és sültek kerülnek, mellé mákos és a diós kalács, linzer és mézeskalács lesz.

Többet kell fizetni idén az ünnepi töltött káposztáért. A legfontosabb alapanyag, a káposzta ára ugyanis drasztikusan emelkedett. Egyes fajták 20, de olyan is van, amelyik 50 százalékkal kerül többe, mint tavaly.
Deák Ferencnéék szenteste napján 12 óráig várják a vásárlóikat, hogy mindenki asztalára odakerülhessen az, amit szeretne

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.