Városlista
2019. június 18, kedd - Levente

Hírek

2019. Április 15. 13:14, hétfő | PR

Tökéletes ruhatár négy alapszínből

Tökéletes ruhatár négy alapszínből

A bőség zavara a ruházkodásban is beköszöntött. Annyiféle trend, jótanács, márka, szín van jelen, hogy sokunk életében eljön a korszak, mikor túlvásároljuk magunkat.

Ha pedig csak gardróbunk 20%-át használjuk, az nem igazán jó érzés.

Az egyszer sem hordott darabok vására

Arról, hogy mások sem mindig tudják hordani, amit hirtelen felindulásból megvesznek, a sok-sok ‘lakásvásár’ tanúskodik, ahol baráti alapon cserélgetni lehet a felesleges ruhákat.
Előbb-utóbb érdemes ésszerűsíteni a ruhatárunkat, és átalakítani egy kisebb, minimalistább, de teljesen kihasználható változatra.
A kapszula gardrób megoldás pont ezt célozza: a fő elve, hogy maximum 30-40 nappali ruhadarabot tartsunk meg, amit tényleg tudunk egymással kombinálni.
A kifejezés nem újkeletű, a ‘70-es évek Franciaországában született az ötlet. Igaz, akkor Magyarországon mindenki kapszula gardróbból öltözködött, hiszen egyféle Trapper farmer, kétféle kockás ing, és háromféle otthonka volt kapható a boltokban.

Hogyan állítsuk össze a minigardróbot?

Ha nagy ruhatárral rendelkezünk, szűkítsük a kört a fent említett számú ruhadarabra, amelyeket tudunk egymással változatosan viselni.
Az ideális ruha kollekció kiválasztásánál az egyik legfontosabb, hogy jól kombinálható, és főként, számunkra előnyös színekre alapozzunk.

Amelyikben ragyogunk, az a mi színünk

Hogy mik az alapszíneink, azt az évszak és színtípusunk szerint választhatjuk ki; ennek elsődleges módszere a tesztelés.


A szakértők egyszerűen színes kendőket tartanak klienseik arca mellé, és amelyik sápaszt, ‘elnyom’, azt nem érdemes választani, még ha a szezon trendjének kiáltják is ki.
Akár négy alap árnyalatra is építhetjük a ruhatárunkat, a lényeg, hogy ezek előnyösek legyenek nekünk, és jól működjenek együtt.

Nincsenek adu ász színek

A fekete és a fehér alap választásnak tűnik, bár a nagyon világos bőrűeket igazából ez az utóbbi szín sápaszthatja - ezt például ballagáskor a matrózblúz is ‘kihozta’ az érintetteknél.
Mégis érdemes ezeket a színeket a kapszula gardróbban hangsúlyosan megtartani, hiszen jól kombinálhatóak másokkal.
Kár lenne emellett a piros vagy a rózsaszín egy árnyalatát kihagyni, mivel ez életteli és nőies külsőt ad. Az már a típusunk kérdése, hogy a fukszia, a cseresznye piros, vagy éppen a burgundi vörös az, amire ‘építkezhetünk’.
Persze nem csak négy színt kell használni. A lényeg, hogy legyenek bázis tónusok, amikhez a többi árnyalatot illeszthetjük. Így lesz harmonikus a megjelenésünk, és nem utolsósorban, így tudunk majd reggelente tíz perc alatt felöltözni.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye

2019. Június 06. 19:07, csütörtök | PR

Te is vitázol kamasz gyerekeddel az öltözködésen?

A tinédzser kor olyan időszak, amelyet túl kell élni - elsősorban a szülőknek, ám a gyerekeknek is. Az egyik legfontosabb ‘frontvonal’ ebben a korban a ruházkodás kérdésénél húzódhat.

2019. Június 05. 09:14, szerda | PR

Innovatív takarítás

Ma már a takarítás sem olyan, mint régen. Jól tudja ezt Magyarország piacvezető takarítással foglalkozó cége a Jánosik és Társai Kft.

2019. Május 13. 10:00, hétfő | PR

Lelepleződtek a jubiláló Open Road Fest titkai

Vidám hangulatú Sajtótájékoztatón leplezték le a Harley-Davidson Open Road Fest attrakcióit. Az eseményen a rockzene hazai kiválóságai is képviseltették magukat.