Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Április 15. 13:14, hétfő | PR

Tökéletes ruhatár négy alapszínből

Tökéletes ruhatár négy alapszínből

A bőség zavara a ruházkodásban is beköszöntött. Annyiféle trend, jótanács, márka, szín van jelen, hogy sokunk életében eljön a korszak, mikor túlvásároljuk magunkat.

Ha pedig csak gardróbunk 20%-át használjuk, az nem igazán jó érzés.

Az egyszer sem hordott darabok vására

Arról, hogy mások sem mindig tudják hordani, amit hirtelen felindulásból megvesznek, a sok-sok ‘lakásvásár’ tanúskodik, ahol baráti alapon cserélgetni lehet a felesleges ruhákat.
Előbb-utóbb érdemes ésszerűsíteni a ruhatárunkat, és átalakítani egy kisebb, minimalistább, de teljesen kihasználható változatra.
A kapszula gardrób megoldás pont ezt célozza: a fő elve, hogy maximum 30-40 nappali ruhadarabot tartsunk meg, amit tényleg tudunk egymással kombinálni.
A kifejezés nem újkeletű, a ‘70-es évek Franciaországában született az ötlet. Igaz, akkor Magyarországon mindenki kapszula gardróbból öltözködött, hiszen egyféle Trapper farmer, kétféle kockás ing, és háromféle otthonka volt kapható a boltokban.

Hogyan állítsuk össze a minigardróbot?

Ha nagy ruhatárral rendelkezünk, szűkítsük a kört a fent említett számú ruhadarabra, amelyeket tudunk egymással változatosan viselni.
Az ideális ruha kollekció kiválasztásánál az egyik legfontosabb, hogy jól kombinálható, és főként, számunkra előnyös színekre alapozzunk.

Amelyikben ragyogunk, az a mi színünk

Hogy mik az alapszíneink, azt az évszak és színtípusunk szerint választhatjuk ki; ennek elsődleges módszere a tesztelés.


A szakértők egyszerűen színes kendőket tartanak klienseik arca mellé, és amelyik sápaszt, ‘elnyom’, azt nem érdemes választani, még ha a szezon trendjének kiáltják is ki.
Akár négy alap árnyalatra is építhetjük a ruhatárunkat, a lényeg, hogy ezek előnyösek legyenek nekünk, és jól működjenek együtt.

Nincsenek adu ász színek

A fekete és a fehér alap választásnak tűnik, bár a nagyon világos bőrűeket igazából ez az utóbbi szín sápaszthatja - ezt például ballagáskor a matrózblúz is ‘kihozta’ az érintetteknél.
Mégis érdemes ezeket a színeket a kapszula gardróbban hangsúlyosan megtartani, hiszen jól kombinálhatóak másokkal.
Kár lenne emellett a piros vagy a rózsaszín egy árnyalatát kihagyni, mivel ez életteli és nőies külsőt ad. Az már a típusunk kérdése, hogy a fukszia, a cseresznye piros, vagy éppen a burgundi vörös az, amire ‘építkezhetünk’.
Persze nem csak négy színt kell használni. A lényeg, hogy legyenek bázis tónusok, amikhez a többi árnyalatot illeszthetjük. Így lesz harmonikus a megjelenésünk, és nem utolsósorban, így tudunk majd reggelente tíz perc alatt felöltözni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat