Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2024. Április 14. 07:00, vasárnap | Helyi
Forrás: karcag tv

TÖMEGEK A POROSZLÓI ÖKOCENTRUMBAN

TÖMEGEK A POROSZLÓI ÖKOCENTRUMBAN

A négy napos hosszú hétvégén tömegek látogattak el a Poroszlói Ökocentrumba. Emellett természetesen sokan a település főbb látnivalóit is felkeresték.

A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum - elsősorban őshonos állatokat bemutató turisztikai látogatóközpont: igazi látványosság, mely szórakoztató módon, modern, interaktív szemlélettel, játékosan tárja a látogatók elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, bemutatva
Magyarország második legnagyobb tavának gazdag élővilágát. Az ökocentrum legfőbb látványossága Európa legnagyobb édesvízi akváriumrendszere, mely közel 1 millió liter össztérfogatával és a benne mutatott víz alatti csodákkal igazán különleges természetközeli élményt nyújt. Ezt is sokan megcsodálják minden alkalommal. Az ökocentrumnál belföldi turisták mellett szlovák, lengyel, német látogatók is gyakran megfordulnak. A húsvéti hosszú hétvégére is sok látogató érkezett ide.

Ördög Tibor
-Igazából Szolnokról jöttünk a párommal kihasználjuk ezt a szép csodálatos jó időt. Egy napra jöttünk Poroszlóra, de úgy számoljuk, hogy itt is alszunk. Második nap pedig túrázgatunk, sétálgatunk és azt javasolom mindenkinek, hogy használják ki ezt a szép időt.


A Tisza-tavat körülvevő 2-3 méter magas gáton aszfaltburkolatú, hosszabb és rövidebb körökből álló kiváló minőségű pálya fut végig, amelyen körbe kerékpározható a tó teljes területe. A pályáról nagyszerű kilátás nyílik a tájra, így biciklizés közben rá lehet látni a szigetekre, az ártéri erdőkre és a gyönyörű vízfelületre.Sokan pattantak nyeregbe a hosszú hétvégén. Amerre csak a szem előtt kerékpárosokat láttunk. Sokan gondolták úgy, hogy kihasználva a jó időt, kijönnek egy kicsit a
családdal kikapcsolódni a friss levegőre. De voltak, akik csak kijöttek sétálni a Tisza-tó partjára a jó levegőre és közben megtervezték a programot is.

Kelemen József
-Még délután lesz egy hajókirándulás közben egy ebéd aztán megnézzük még lent a haletetést az alaksorban úgyhogy egész napra tervezzük. Szerintem nagyon érdekes. Annyian vannak most itt, hogy négynapos ünnep a húsvét, hogy alig találtunk parkolóhelyet, de egyébként meg nagyon szép minden.

A négynapos húsvéti hosszú hétvégén rengetegen látogattak el a Tisza-tavi ökocentrumba. Számos program várt a kirándulni vágyókra, így mindenki kikapcsolódhatott egy kicsit a húsvéti ünnepek alatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 20:28, péntek | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Június 21. 10:38, péntek | Helyi

Októberben megkezdődhet a Szolnoki Törvényszék külső felújítása

Az Országos Bírósági Hivatal 2024. június 20-án kiírta a Szolnoki Törvényszék 1893-ban, Wagner Gyula építész tervei alapján épült,

2024. Június 21. 10:33, péntek | Helyi

Kamionnal ütközött egy autó Kunszentmárton-Kungyalunál

Összeütközött egy személygépkocsi, illetve egy dobozos tejet szállító nyerges vontató péntek reggel Kunszentmárton-Kungyalu térségében.

2024. Június 21. 10:30, péntek | Helyi

Tűz volt egy tiszafüredi szeméttelepen

Mintegy ezerötszáz négyzetméteren égett kommunális hulladék csütörtök délután egy Tiszafüred külterületén található hulladéklerakóban.