Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2020. Augusztus 15. 15:53, szombat | Helyi

TÓTH RÉKA BIRKÓZÓ SIKEREI

TÓTH RÉKA BIRKÓZÓ SIKEREI

A Karcagi Sport Egyesület Birkózó Szakosztályából Tóth Réka eredményei alapján meghívást kapott a magyar serdülő válogatott nyári edzőtáborába

A Karcagi Sport Egyesület Birkózó Szakosztályából Tóth Réka eredményei alapján meghívást kapott a magyar serdülő válogatott nyári edzőtáborába. Vele, edzőjével és nővérével beszélgettünk.

Réka szerint nagy lehetőség volt ez a tábor, ahová edzője és a szülei is elkísértek. Amikor odaértek, egyből edzés volt, majd ebéd után még egy és ez volt mindennap. Sok Európa bajnok, válogatott birkózó volt ott, találkozhatott a példaképeivel is. Úgy érzi, nem vallott szégyent, ehhez kellett persze, hogy a karantén alatt is szorgalmasan erősített apjával.

Az őszi diákolimpián a győzelemre, a serdülő válogatón is első szeretne lenni, majd az Európa Bajnokságra kijutni és megnyerni azt is. Az edzőtáborban lelkileg és fizikálisan is sokat erősödött.

Urbán Zoltán edzőtől megtudtuk, a karantén alatt interneten kapták a gyerekek az edzéstervet. A szakember nagyon büszke Tóth Rékára, akinél a szülői háttér, az edzési segítség a karantén alatt nagyon fontos volt.

A szakember szerint Réka példakép a többi birkózó előtt.

Réka nővére, Noémi általánosban sikeresen birkózott, de a tanulás számára fontosabb lett. S mint elmondta, már bánja, mert időközben rájött, úgyis tudott volna eleget tanulni, ha folytatja az edzéseket.

Noémi több országos természetismereti verseny dobogósa, állatorvos vagy zoológus lesz, mert segíteni szeretne az állatokon.

------------------------------------------------------------------------------------

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.