Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2022. Május 12. 17:21, csütörtök | Helyi

Tour de Hongrie

Tour de Hongrie

A Tour de Hongrie eddigi legerősebb mezőnye rajtolt el idén. A második nap Karcagról indultak Hajdúszoboszlóra. Itt kérdeztük Szilasi László versenyigazgatót.

Sokadszorra vagyunk már Karcagon, mindig nagyon szívélyesen fogadták a Tour de Hongrie mezőnyét. Jó érzés visszatérni ezekbe a kisebb városokba, ahol azt látjuk, tényleg nagyon örülnek, hogy ide jön a verseny - mondta a szakember, aki szerint ez a nap nemcsak a versenyről szól, hanem arról is, hogy az egész várost picit megmozgassák és mindenki közelebb kerüljön a kerékpározáshoz.

A Karcag-Hajdúszoboszló szakasz teljesen sík, egy méter szintkülönbség sincs benne, a szél viszont a pusztában majd befolyásolhatja a verseny alakulását, de ettől függetlenül arra számított a rajt előtt a szakember, hogy Hajdúszoboszlón fantasztikus nagy sprint-hajrá lesz.
A fehér trikót az összetettben élen álló legjobban magyar versenyző, Dina Márton viselte Karcagon.
A Tour de Hongrie valaha volt legerősebb mezőnye van itt. 11 World Tour csapat és 8 Pro csapat, ami nagyban köszönhető annak is, hogy a Giro d'italia rajtja itt volt - mondta a versenyigazgató, aki maga is versenyzett, épp ezért igazi különleges élmény számára is a legerősebb mezőny fantasztikus teljesítménye.

- Magyarország, de mondhatom azt, hogy egész Európa, sőt az egész világ sportszerető közönsége Karcagra figyel ma, hiszen a versenyt
nemcsak az M4 Sport közvetíti élőben, hanem az Eurosport is összefoglalóként, rögtön a verseny után, tehát egy olyan turisztikai és marketing értéke van a Tour de Hongrie-nak amely azt gondolom néhány évvel ezelőtt még csak álom volt a szervezőknek, résztvevőknek - fogalmazott Szepesi Tibor polgármester.
Ma több millióan látták Karcagnak gyönyörű főterét, azt milyen üdvrivalgással, visszaszámolással indultak el a versenyzők, ami
azt jelentheti, hogy nagyon sokan fognak Karcag után érdeklődni turisztikai szempontból is.


Dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő szerint az év legnagyobb sporteseménye volt most Karcagon, a Nagykunságban.
Rengetegen eljöttek a rajtra, volt bemutatkozás, kiváló hangulat, fotózkodás - minden ami ehhez hozzátartozik. Egy majális hangulat volt a főtéren, a rajt után pedig a tévé közvetítésből követhetjük a mezőnyt.

- Azért is jó ez a verseny, mert felhívja a figyelmet arra, hogy kerékpározzunk, sok helyen van kerékpárút, a kirándulóhelyek jól ki vannak építve, a látnivalókat meg lehet közelíteni, tehát arra buzdítok mindenkit, különösen a kerti munka elvégzése után, vagy a szünidőben, éljünk a lehetőséggel és menjünk minél többet kirándulni biciklivel - mondta dr. Fazekas Sándor, aki maga is ezer kilométert biciklizik a nyáron.
A város szempontjából nincs jelen, csak ismét innen rajtol fel a mezőny.

F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő is úgy vélte, Karcagnak nagyon jó bemutatkozási lehetőség ez a rajt. A fél világ figyeli a versenyt és közben a kunsági tájat, az épített környezetet is megismerhetik, s később ellátogathatnak ide a Nagykunságba.

árutat épít és újít fel, ami könnyebbé és biztonságosabb teszi a közlekedést is. Sokszor biciklivel könnyebb közlekedni is, munkába, bevásárolni járni, mint autóval parkolót keresni - mondta a képviselő, aki a hétvégén maga is példát mutat, családjával körbetekeri a Tisza-tavat.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.