Városlista
2020. május 31, vasárnap - Angéla

Hírek

2018. Június 15. 10:36, péntek | Helyi

Trianoni megemlékezés

Trianoni megemlékezés

\"Az erdélyi magyaroknak még mindig fáj Trianon!\\\" -mutatott rá a 98 évvel ezelőtti tragédiára Simó Béla székelykeresztúri önkormányzati képviselő megemlékező beszédében Karcagon.

Az erdélyi magyaroknak még mindig fáj Trianon!" -mutatott rá a 98 évvel ezelőtti tragédiára Simó Béla székelykeresztúri önkormányzati képviselő megemlékező beszédében Karcagon. A politikus kiemelte, hogy bár elszakadtak az anyaroszágtól, de a kulturális kapcsolatok, a testvériskolai kapcsolatok, egymás lelki megsegítése sokat segített abban, hogy a sebek begyógyuljanak. A megemlékezést emlék műsor szárta, amelyen több száz karcagi iskolás vett részt.

- Nagyon jó ez az ötlet, ami itt Karcagon történik, hogy a gyerekek részt vesznek ezen a megemlékezésen, mert az idősebb korosztály az tudja, de a mai gyerekek kicsit úgy mással vannak elfoglalva. De gondolom, hogy akik itt voltak a templomba, ha csak néhány százalékának is azért hatott rájuk, legyen az a beszéd, az ének, vagy a szavalatok és gondolom, hogy bennük marad, beléjük ívódik, de ahhoz hogy ez még jobban bennük maradjon, minél többet kell menni Erdélybe is, Felvidékre is és Délvidékre is. Megnézni azokat a tájakat, ami Nagy-Magyarországhoz tartozott annak idején.

Címkék: Karcag, Trianon

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 31. 11:19, vasárnap | Helyi

A SZIM Óvodában is kertészkednek

A SZIM Óvodában kertészkednek, tollasoznak, ...

2020. Május 30. 19:34, szombat | Helyi

LEGSZEBB KONYHAKERTEK

biológiai sokféleség nemzetközi napja avagy a biodiverzitás védelmének világnapja minden év május 22-re esik.

2020. Május 29. 20:51, péntek | Helyi

A magyar hősök emlékünnepe

A magyar hősök emlékünnepét május utolsó vasárnapján tartják azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezve, akik az életüket áldozták Magyarországért.

2020. Május 29. 10:23, péntek | Helyi

Dacia, a 15 éves sikertörténet Európában

• Egyedülálló történet az autóiparban