Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2021. Június 08. 08:22, kedd | Helyi

TRIANONI MEGEMLÉKEZÉS

TRIANONI MEGEMLÉKEZÉS

A nemzeti összetartozás napja alkalmából a Déryné Kulturális Központban rendezett Trianon-Együtt 100 című táncszínházi előadáson közreműködött a Debreceni Népi Együttes, a Főnix Táncegyüttes és a FLASKA Banda.

A nemzeti összetartozás napja alkalmából a Déryné Kulturális Központban rendezett Trianon-Együtt 100 című táncszínházi előadáson közreműködött a Debreceni Népi Együttes, a Főnix Táncegyüttes és a FLASKA Banda. A műsor előtt Szepesi Tibor polgármester köszöntötte az emlékezőket.
Szepesi Tibor polgármester köszöntője után testvérvárosunk Székelykeresztúr polgármestere Koncz Hunor-János osztotta meg ünnepi gondolatait a megjelentekkel.

Az ünnepi műsorról Hercz Vilmostól, a Debreceni Népi Együttes művészeti vezetőjétől megtudtuk, a Trianon-Együtt 100, a 2020-as emlékévre készült, s az akkori debreceni bemutató után most második alkalommal Karcagon mutatják be, hiszen a pandémia miatt az együttesnek sem voltak több hónapja fellépései.

A műsor a trianoni döntésről, az elszakítottságról szól, arról, hogy száz éve és jelenleg is együtt vagyunk itt, a Kárpát-medencében. A döntés 101 éve megtörtént, s ma már nem azon kellene gondolkodnunk miért történt, hiszen a magyarság ebben a nehéz időszakban is együtt volt s együtt is lesz, a határok nem számítanak, nem tudnak minket szétszakítani - ez a műsor fő mondanivalója - foglalta össze Hercz Vilmos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.