Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2023. Június 04. 05:00, vasárnap | Helyi

TÚL AZ ÓPERENCIÁN INTERAKTÍV DÉLELŐTT

TÚL AZ ÓPERENCIÁN INTERAKTÍV DÉLELŐTT

A Csokonai Könyvtárban tartotta foglalkozását a Madarász Imre Egyesített Óvoda Mesevarázs Munkaközössége. A túl az Óperencián interaktív mesés délelőttről Horváthné Balogh Barbara munkaközösség-vezetőt kérdeztük.

- A mai délelőttön minden óvodánkból érkeztek nagycsoportos óvodások, akik számára egy interaktív foglalkozást tartunk, ahol az általunk kiválasztott mesét próbáljuk feldolgozni minél élménydúsabban és játékosabban. Ehhez tartoznak különböző állomások, ahol a gyerekek a kézügyességüket, ének készségüket, mozgás készségüket fejleszthetik és tehetik magukat próbára - sorolta a szakember, akitől megtudtuk, hogy "A méhecske és a pillangó" mesét választották feldolgozásra.

- Abból az apropóból, ami kapcsolódik a tavaszi évszakhoz, a beporzók világnapjához, és próbáljuk célkitűzésként elérni, hogy a gyermekekben a környezet, a természet szeretete minél jobban elmélyüljön.

- A mai nap nem verseny, inkább csak kikapcsolódás.
- Törekszünk arra, hogy ez egy élmény dús délelőtt legyen, ahol mindenki egyénileg kipróbálhatja magát, s közben elkészítenek az óvó nénikkel olyan eszközöket, amivel ők is a mese szereplőivé válnak. A kézműves tevékenységen elkészült kis nyaklánc a mese szereplőivé varázsolja őket, ezt hazavihetik, így otthonukban, illetve az óvodákban újraélhetik a mesét és átadhatják a társaiknak is.

- A mesét már ismerősen hallgatják a kicsik.
- Az óvó nénik már ismertették velük a mesét, ami újdonság lesz a számukra, hogy mi adjuk elő, illetve interaktívan be is vonjuk a gyerekeket a történetébe, így a mese szereplőivé válhatnak - fogalmazott a szakember.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 10:22, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Május 13. 10:20, hétfő | Helyi

Az elmúlt 72 órában történt

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában 5 közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

2024. Május 12. 15:00, vasárnap | Helyi

ISMÉT DÍLER KEZÉN KATTANT A BILINCS

Fél kilogramm új pszichoaktív anyagot találtak a szolnoki nyomozók egy helyi férfinél. Őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását.

2024. Május 12. 08:00, vasárnap | Helyi

BOROTVAPENGÉVEL FENYEGETŐZÖTT

A Szolnoki Járási Ügyészség rablás büntette miatt indítványozta egy 39 éves szolnoki férfi letartóztatását.