Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Január 20. 14:07, péntek | Külföld
Forrás: Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti/fotó: AP

Túlélőket találtak a hó alatt a lavina után Olaszországban

Túlélőket találtak a hó alatt a lavina után Olaszországban

Találtak nyolc túlélőt pénteken a hó alatt a közép-olaszországi Rigopiano szállodánál, közöttük két gyereket. Folyamatban van a kiemelésük a hó alól, a két gyereket és egy nőt kórházba szállították.

"Élnek és beszélünk hozzájuk" - mondta Luca Cari, az olasz tűzoltóság szóvivője. A csoportra a túlélőket kereső mentőegységek délelőtt találtak rá. Nyolc embert találtak élve, közöttük két gyermeket. Utóbbiakat és egy nőt már kiemelték a hóval borított épület roncsai közül, és a közeli Pescara kórházába szállították őket.

Az első hírek szerint hat személy a Rigopiano hotel konyhájában, egy fal alatt talált menedékre a szerda délutáni a katasztrófa pillanataiban. Akár 30 ember is eltűnhetett a két nappal ezelőtti lavinában, amely maga alá temette a szállodát. Eddig két holttestet tudtak kiemelni az épület romjai alól, és az olasz sajtó értesülése szerint két további holttestet lokalizáltak. Két további túlélőt is találtak még csütörtök hajnalban, akik a lavina perceiben nem tartózkodtak a szálloda épületében.

Az olasz pénzügyőrség alpesi mentőegységét vezető Luca Gagliardi, aki embereivel sítalpon elsőként érkezett a helyszínre, és azóta szünet nélkül dolgozik a túlélők keresésén, úgy nyilatkozott, hogy az épületet még nem vizsgálták teljesen át, ezért nem adják fel a reményt, hogy további túlélőket találhatnak.

Az idővel versenyt futó mentőket az a remény motiválja leginkább, hogy még életben maradtakat találhatnak - hangsúlyozta Fabrizio Curcio, az olasz katasztrófavédelem vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.