Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. December 17. 19:18, kedd | Helyi

TŰZMEGELŐZÉS AZ ÜNNEPEK ALATT

TŰZMEGELŐZÉS AZ ÜNNEPEK ALATT

Megkezdődött az Advent, ilyenkor nagyon sokan gyújtanak gyertyát, csillagszórót, sokan díszítik a karácsonyfát, házat.

A karácsonyt követően pedig sokan vásárolnak tűzijátékot szilveszterre. Hogy miket érdemes betartani az ünnepek alatt a tűzmegelőzés jegyében, a következő hírünkből kiderül.

Kovács Zoltán János, a Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség megbízott osztályvezetője azt tanácsolja, hogy csak olyan fényfüzért vásároljunk, ami kereskedelmi forgalomban van és garanciát is vállalt rá a kereskedő.
A szakember azt is javasolja, hogy olyan fényfüzéreket amelyek az interneten keringenek és nem ismert a származási helye, ne vásároljunk.

-Ez fokozottabban vonatkozik a kültéri fényfüzérekre, ahol esőnek, hónak meg kell felelnie. Balesetveszélyes, ha beltéri fényfüzért teszünk ki, csak kültéri használatút alkalmazzunk még akkor is, ha a másik olcsóbb - figyelmeztet a szakember.
Az ünnepi asztalra a gyertyát és adventi koszorút is körültekintően vásároljuk, de meggyújtás után egy percre se hagyjuk felügyelet nélkül, arra is oda kell figyelni hol helyezzük el.


Nagyon fontos, hogy soha ne tegyük ezeket a gyertyákat, mécseseket éghető anyag közelébe.


A feldíszített fenyőfán lévő csillagszórót is körültekintően helyezzük el, hogy nehogy lángra kapjon.


Ha kicsi gyerek van, magasabbra tegyük a csillagszórót, gyertyát, hogy ne érje el.
Szilveszterkor használható tűzijátékokat csak olyan konténerből szabad megvásárolni a város belterületén, vagy olyan szakboltból, akinek erre külön engedélye van, tehát egyéb utcai árusoktól nem, már csak azért sem, mert a származása nem ismert. A tűzijátékokat elhelyezni és működésbe hozni is úgy kell, hogy egyéb károkat ne okozhasson, sajnos már volt rá precedens, hogy olyan nádtetős ház közelében használták, ahol a visszahulló szikra belekapott és sajnos tűz keletkezett és a családi ház leégett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.