Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2021. Március 11. 07:27, csütörtök | Helyi

Tűzvédelmi teszt

Tűzvédelmi teszt

Elkészült a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kilencedik online tűzvédelmi tesztje. A mostani teszt témája kifejezetten aktuális,

hiszen az elmúlt napok beavatkozási statisztikája szerint a jó idő és a melegedés a szabadtéri tüzeknek is kedvez.

Elkészült a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kilencedik online tűzvédelmi tesztje. A mostani teszt témája kifejezetten aktuális, hiszen az elmúlt napok beavatkozási statisztikája szerint a jó idő és a melegedés a szabadtéri tüzeknek is kedvez.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság márciusban kilencedik alkalommal jelentkezik online tűzvédelmi teszttel. Azok, akik nyomon követték az előző tudáspróbákat, már tisztában vannak a lakástüzek megelőzésének lehetőségével, ismerhetik a tűzoltói hivatás kulisszatitkait, a felszereléseket, és azok használatát is. A kilencedik tesztet február utolsó napjainak az eseményei különösen aktuálissá teszik, hiszen megkezdődött a szabadtéri tüzek időszaka, számos nagy kiterjedésű tűzhöz riasztották az ország tűzoltóegységeit.

Az ilyen jellegű tűzesetek megelőzésével, illetve a szabályos kinti égetésre vonatkozó tudnivalókkal foglalkozik a márciusi online tudáspróba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.