Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2021. Június 08. 22:26, kedd | Helyi
Forrás: Szolnoki Járási Ügyészség

Ügyészségi tájékoztatás

Ügyészségi tájékoztatás

A Szolnoki Járási Ügyészség indítványt tett egy román állampolgárságú férfi letartóztatására halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 25 éves férfi 2021. június 4-én délután, a 4. számú főközlekedési úton, Budapest felől Debrecen irányába közlekedett az általa vezetett vontatóból és az ahhoz kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel. Vele utazott felesége. A férfi a 100-as vasútvonal felett átívelő vasúti felüljáróról lehaladva, az útviszonyokhoz képest eltúlzott (90km/h) sebessége miatt, külső forgalmi ok nélkül, áttért a szemközti forgalmi sávba. Ekkor fékezett, de nem tudta elkerülni a szemből, féktávolságon belül érkező, szabályosan haladó kisbuszt, amelyben 14 férfi utazott.

A román férfi által vezetett járműszerelvény bal első részével a kisbusz bal első sarokrészének csapódott. Az ütközés erejétől az autóbusz jobbra billenve, függőleges tengelye körül csúszva, pördülve, tetőjével az útmenti szalagkorlátnak csapódott, végül 540 fokos fordulatot téve, jobb oldalára borulva, az úttesten került nyugalmi helyzetbe.

A pörgés során a kisbusz utasai közül ketten kizuhantak a járműből. A kamion pedig az ütközés után, még mindig balra tartva, szintén a függőleges tengelye körül megpördülve, átszakította a menetiránya szerinti oldalon húzódó szalagkorlátot, s 540 fokos fordulatot téve, bal oldalára dőlve, az útárokba csúszva tért nyugalmi helyzetbe.

A baleset következtében a kisbuszt vezető férfi és a járműből kizuhant két utasa a helyszínen elhalálozott. A kisbusz további 6 utasa 8 napon túl gyógyuló, súlyos, míg 5 utas 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. A kamionos utasának 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülései keletkeztek.

A járási ügyészség azért indítványozta a román állampolgárságú, nemzetközi áruszállítással foglalkozó gyanúsított letartóztatását, mert fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén elszökne, elrejtőzne a magyar hatóságok elől, s ezzel kivonná magát a büntetőjogi felelősségre vonás alól.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványától eltérően, bűnügyi felügyelet alá helyezte a gyanúsítottat.

A végzés nem végleges. Az ügyészség fellebbezett a letartóztatás, mint legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelése érdekében. Az ügyészi fellebbezés folytán a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen a kényszerintézkedésről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.