Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Január 13. 09:38, csütörtök | Helyi

ÚJ ÉPÜLETRÉSZ

ÚJ ÉPÜLETRÉSZ

A Szent Pál Marista Általános Iskolában építkezés kezdődött. Miért volt erre szükség és mi fog megvalósulni a régi épület helyén- erről Pau testvért kérdeztük.

A szeptemberi tanévkezdés zökkenőmentes volt, de nem könnyű időszak ez most, hiszen az iskolaudvar nagy részén építkezés folyik. A tornaterembe jutás az utcáról történik, nem az udvaron át, de a gyerekek ugyanazokba az osztályokba járnak, mint eddig, ott nincs változás.

Lebontásra került a régi épület, amihez sokakat szép emlékek fűznek. Így tettek el az épületből téglákat emlékeztetőül. Az épület már nagyon rossz állapotú volt, nem volt alkalmas oktatásra, ezért úgy döntöttek úgy, hogy lebontják. Helyette öt tanterem, egy szakterem és egy közösségi terem épül.

A beruházás hivatalosan 2022 decemberében lesz kész, de már csúszik minden az építőanyag áremelkedés miatt, most plusz forrást keresnek. A beruházás EU-s pályázatból és önerőből valósul meg, mintegy 650 millióból.
Elméletileg 2023-ban már belakják a gyerekek az új épületet, ami illeszkedni fog a meglévő épülethez, de lesznek régi tégla részek is az új épületben, hogy emlékeztessen a múltra.

A Marista testvérek tíz éve vannak az iskolában mint fenntartó.
Pau testvér szerint nekik, mint fenntartónak fontos arról gondoskodni, hogy az iskolában jó termek, épület, felszerelések legyenek, mert ez kell a megfelelő oktatáshoz. Ezért működtetik a Tanodát is, ami megyei szinten példaértékű, itt délutánonként jelenlegi és volt diákjaik tanulását segítik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.