Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2022. Január 13. 09:38, csütörtök | Helyi

ÚJ ÉPÜLETRÉSZ

ÚJ ÉPÜLETRÉSZ

A Szent Pál Marista Általános Iskolában építkezés kezdődött. Miért volt erre szükség és mi fog megvalósulni a régi épület helyén- erről Pau testvért kérdeztük.

A szeptemberi tanévkezdés zökkenőmentes volt, de nem könnyű időszak ez most, hiszen az iskolaudvar nagy részén építkezés folyik. A tornaterembe jutás az utcáról történik, nem az udvaron át, de a gyerekek ugyanazokba az osztályokba járnak, mint eddig, ott nincs változás.

Lebontásra került a régi épület, amihez sokakat szép emlékek fűznek. Így tettek el az épületből téglákat emlékeztetőül. Az épület már nagyon rossz állapotú volt, nem volt alkalmas oktatásra, ezért úgy döntöttek úgy, hogy lebontják. Helyette öt tanterem, egy szakterem és egy közösségi terem épül.

A beruházás hivatalosan 2022 decemberében lesz kész, de már csúszik minden az építőanyag áremelkedés miatt, most plusz forrást keresnek. A beruházás EU-s pályázatból és önerőből valósul meg, mintegy 650 millióból.
Elméletileg 2023-ban már belakják a gyerekek az új épületet, ami illeszkedni fog a meglévő épülethez, de lesznek régi tégla részek is az új épületben, hogy emlékeztessen a múltra.

A Marista testvérek tíz éve vannak az iskolában mint fenntartó.
Pau testvér szerint nekik, mint fenntartónak fontos arról gondoskodni, hogy az iskolában jó termek, épület, felszerelések legyenek, mert ez kell a megfelelő oktatáshoz. Ezért működtetik a Tanodát is, ami megyei szinten példaértékű, itt délutánonként jelenlegi és volt diákjaik tanulását segítik.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 23. 11:27, vasárnap | Helyi

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL

Három baleset, négy ittas vezetés és egy elfogás az elmúlt napon.

2022. Január 23. 06:45, vasárnap | Helyi

SÚLYOSBÍTÁST KÉRT AZ ÜGYÉSZ A KUN-MEDIÁTOR ÜGYBEN

A főügyészség fellebbezése az u.n. Kun-Mediátor ügyben az ítélet súlyosítását, a kiszabott szabadságvesztés tartamának lényeges felemelését indítványozta

2022. Január 22. 14:45, szombat | Helyi

Letartóztatásban a kenderesi férfi, aki a saját otthonában árulta a "herbált"

A Karcagi Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indítványozta egy 31 éves kenderesi férfinek a letartóztatását.

2022. Január 22. 08:36, szombat | Helyi

RENDŐRKÉZEN A ZSAROLÓ

A kunszentmártoni rendőrök a Tisza MEKTO egységének közreműködésével egy áruház parkolójában, a zsarolt pénz átadásakor fogtak el egy 45 éves férfit. A jogsértőt a nyomozók őrizetbe vették.