Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2022. Október 21. 18:27, péntek | Helyi

Új helyre költözött az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona

Új helyre költözött az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona

Új helyre költözött három évtized után a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Szolgáltató Központ Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona (ÉNO).

A pénteki átadáson jelen volt dr. Fazekas Sándor és F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Hubai Imre közgyűlési elnök is.

- Régóta vártuk már ezt az alkalmat, hogy egy új környezetben, egy olyan épületben tölthessük napjainkat, amely a mai kor követelményeinek, illetve az előírásoknak is megfelel - mondta köszöntőjében Kun Csilla, a KTKTSzSzKT intézményvezetője.

-Az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona, közismert nevén az ÉNO 1989. október elsején nyitotta meg a kapuit szülői kezdeményezésre azzal a céllal, hogy biztosítsa az iskolából kikerülő gyermekek és fiatalok részére a nappali felügyeletet. A több mint három évtized alatt az ÉNO-ban megszámlálhatatlanul sok foglalkozást, programot szerveztünk, két éve újabb színfolttal, a konyhakert művelésével gyarapodott a napközi otthon tevékenysége, amelynek eredményeként több országos díjat is elnyertünk. A napközi otthon jelenlegi ellátási területe már a Karcagi Kistérség egészére szól, Kenderesről, Kisújszállásról is járnak hozzánk fiatalok. Mostantól az intézmény telephelye a Jókai utcai épület, működési engedélye határozatlan időre szól - sorolta az intézményvezető, majd megköszönte mindenkinek a támogatását, amely lehetővé tette a korszerű napközi otthon kialakítását.

- A testi vagy szellemi hátrány önmagában nem fogyatékosság, csak mások hozzáállása teszi hozzá. Tehát az, ahogyan sérült embertársainkhoz viszonyulunk. Akkor tudunk tenni a legtöbbet, ha felismerjük azt, hogyha mások is vagyunk, de egyformán - kezdte avatóbeszédét Szepesi Tibor polgármester, majd arról szólt, hogy a sérült emberek gondozásához az új telephelyet régóta kereste az önkormányzat. Most a Jókai utcai épület már a 21. századnak megfelelő körülményt biztosít az ellátottaknak és a dolgozóknak is.

- Köszönöm az itt dolgozók segítségét, hiszen nélkülük nem valósulhatott volna meg. Köszönöm azokat a felajánlásokat, amelyeket a város lakóitól, a szülőktől kaptunk. Kívánom, hogy legyen ez második otthona mindenkinek aki ide jár, és aki itt dolgozik - hangzott el.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 11:25, szerda | Helyi

Leégett egy garázs Kenderesen

Kigyulladt egy 60 négyzetméteres garázs szerdára virradó éjjel Kenderesen, a Vörösmarty úton.

2024. Május 15. 11:00, szerda | Helyi

ELKEZDŐDÖTT A KIVITELEZÉS

Elkezdődött a szennyvíz-gerincvezeték kiépítése a Baross utcában. A helyszínen Karcagi–Nagy Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője adott bővebb tájékoztatást a fejlesztésről televíziónknak.

2024. Május 15. 09:00, szerda | Helyi

BESZÁMOLÓT TARTOTTAK

A tavaszi pedagógiai program keretén belül tartottak beszámolót arról, hogy milyen eredménnyel zárult a Kunok útját járva elnevezésű nevelési, személyiségfejlesztési projekt.

2024. Május 14. 17:08, kedd | Helyi

Vármegyei tűzoltókat ismertek el

Május 10-én tartotta Szent Flórián napi ünnepségét a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szolnokon. Az eseményen a vármegyei települések polgármesterei adtak át elismeréseket.