Városlista
2021. október 19, kedd - Nándor

Hírek

2018. November 24. 12:40, szombat | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Új, hibrid navigációs szoftveren dolgozik egy magyar székhelyű fejlesztő cég

Új, hibrid navigációs szoftveren dolgozik egy magyar székhelyű fejlesztő cég

Új hibrid (online és offline elemeket is tartalmazó) navigációs szoftveren dolgozik a magyarországi székhelyű autóipari szoftverfejlesztő, az NNG Kft.

A 2 milliárd forint összköltségvetésű projektet, amely 60 új kutató-fejlesztő munkahelyet teremt, közel 1 milliárd forinttal a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alap támogatta - közölte a társaság szombaton az MTI-vel.
A cég budapesti K+F (kutatás és fejlesztés) központjában olyan autós navigációs rendszer prototípusán dolgoznak, amelyben a szoftver már az NDS (Navigation Data Standard) nemzetközi szabványának is teljeskörűen megfelel majd.

A fejlesztés jelentőségét mutatja a közlemény szerint, hogy a navigációs termékek piacán a következő években leginkább az NDS szabványnak megfelelő termékeket lehet majd eladni. A német autógyártók már szinte kizárólag ezzel kompatibilis rendszerekkel szerelik fel modelljeiket.

Az NNG Kft. tájékoztatása szerint a társaság navigációit több mint 30 millió eszközben használják világszerte, köztük 30 autómárkában. A cég a világ számos pontján Európán kívül például az Egyesült Államokban, Brazíliában, Svájcban, Izraelben, Kínában, Japánban és Indiában rendelkezik helyi képviselettel.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az NNG Kft. nettó árbevétele a 2017-es lezárt üzleti évben 36,38 milliárd forint volt, ami több mint 6,5 milliárd forintos bevétel növekedést jelent az előző évhez képest. Az NNG Kft. tavaly adózás után 12,39 milliárd forint eredménnyel zárt, míg egy évvel korábban az adózott eredménye meghaladta a 10 milliárd forintot.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 19. 12:52, kedd | Belföld

Halálos biciklis gázolás történt Kaposvárnál

Kaposvár külterületén egy kerékpáros vesztette életét.

2021. Október 19. 09:53, kedd | Belföld

Balesetet okozott, majd utána elaludt a rendőrautóban

Két autó ütközött össze Újpesten, a balesetet követően az egyik sofőr elhagyta a helyszínt. A közeli erdőben fogták el a rendőrök – miután felébresztették. A férfit ég a járőrautóba ültették, ahol újra elnyomta az álom.

2021. Október 19. 09:17, kedd | Belföld

Meghalt 16 beteg, 859 új fertőzöttet találtak Magyarországon

Tizenhat, többségében idős, krónikus beteg meghalt és újabb 859 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu kedden,

2021. Október 19. 08:47, kedd | Belföld

Továbbra is emelkedik a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció

Lassú ütemben, de folyamatosan emelkedik a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adatai alapján a koronavirus.gov.hu hétfő este.