Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2022. Április 27. 05:00, szerda | Helyi

ÚJ KÉZILABDA PÁLYA ÉPÜL KARCAGON

ÚJ KÉZILABDA PÁLYA ÉPÜL KARCAGON

Hazai forrásból épül kültéri kézilabdapálya a karcagi Kiskulcsosi Iskola udvarán.

Szepesi Tibor polgármester még ősszel jelentette be közösségi oldalán, hogy tavasszal egy új sportpálya épül a Kiskulcsosi Iskola udvarán a Magyar Kormány és a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásával.

Üdvözlöm Szepesi Tibort, Karcag város polgármesterét. Karcag fejlődik nagyon sok területen és egy újabb helyszínen állunk. Mi épül a Kiskulcsosi Általános Iskolai Tagintézmény udvarán?
- Ezen a területen fog megépülni az a szabadtéri kézilabda pálya, amely Karcag város Önkormányzata és a Magyar Kézilabda Szövetség közötti szerződés alapján került ide a városba. A Szövetéség figyelembe vette, hogy milyen a kézilabda élet, milyen sportélet zajlik az utánpótlás-nevelés területén Karcagon, és ezen belül pedig itt a Kiskulcsosi Általános Iskolában. Ennek megfelelően haladtak a további munkálatok, a terület kijelölése, a tervezés. Most elérkeztünk arra a pontra, hogy az effektív munkavégzés is el fog kezdődni, hiszen a mai napon került átadásra a munkaterület, amely egy nagyon fontos része annak, hogy a kivitelező felvonulhasson és megkezdje a munkát.

- Miből valósul meg maga a beruházás?
- A Magyar Kézilabda Szövetség kapta azt a kormányzati támogatást, amely alapján a kimagasló utánpótlás nevelő és kézilabdával foglalkozó települések lehetőséget kaptak arra, hogy szabadtéri kézilabda pályát építsenek, erre pályázott Karcag Város Önkormányzata is.
Köszönjük a segítséget azoknak, akik ebben közreműködtek: a Magyar Kormánynak, a Kézilabda Szövetségnek, az országgyűlési képviselő uraknak, hiszen mindez kellett ahhoz, hogy a sok pályázó közül Karcag is kiválasztásra kerüljön. Az elsődleges mindenképpen az, hogy olyan utánpótlást nevelő eredményeket kell elérni, amivel Karcag hosszú évek, évtizedek óta büszkélkedhet. Fontos kiemelni, hogy önerő nélkül teljes egészében a Kézilabda Szövetség anyagi támogatásával valósul meg ez a pálya. Nekünk az a feladatunk, hogy kijelöljük a területet, biztosítsuk azt a lehetőséget, hogy megépülhessen a pálya.

- Hamarosan kezdetét veszi a beruházás, mikorra várható az elkészülte?
- A szerződés alapján a munkaterület-átadást követő 60. napon el kell, hogy készüljön a pálya, de ahogy most beszélgettünk a kivitelezővel, várható az előteljesítés. Nyilván ő is azon lesz, hogy minél hamarabb még az iskola vége előtt birtokba tudják venni az elkészült pályát.

A diákok és a testnevelők is örülnek, hogy egy új kültéri kézilabda pálya kerül kialakításra hiszen rengeteg kézilabdás gyerek jár ebbe az iskolába. Nagyné Sütő Mariannt, a Sütő Kézisuli elnökét kérdeztük:
- Hasznos lesz azért is, mert a gyerekeknek rengeteg programot lehet rajta szervezni. Egyébként is nagy udvar van, de ez végre egy körülhatárolt terület, ami alkalmas nemcsak sportolásra, hanem egyéb rendezvények megtartására is.
Nagyon nagy fejlődésnek tartjuk, mindenki nagyon örül neki, hisz ahogy az előbb is említettem, már rengeteg kézilabdás gyerek jár ebbe az iskolába és a szülők is szívesen fogják délutánonként kiengedni ide a gyerekeket. Megépült itt mellettünk a játszótér is, még a kisebbek játszanak, addig a nagyobbak tudnak sportolni ezen a kültéri kézilabda pályán.

- Várható-e esetleg az elkészülte után az, hogy több gyermek fogja kipróbálni ezt a sportot?
- Nagyon bízom benne, mint az egyesület elnöke is, meg mint testnevelő tanár is, hogy nem csak a kiskulcsosi általános iskolából, hanem a városból is sokkal többen érkeznek azokhoz a meglévő gyerekekhez, akik már járnak az egyesületünkbe, a városból is, és nem csak a kiskulcsosi iskolában tanulnak. Most majd remélem, kedve lesz a gyerekeknek minél többnek eljönni, kipróbálni ezt a sportágat.

- Nagyon köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 17:08, kedd | Helyi

Vármegyei tűzoltókat ismertek el

Május 10-én tartotta Szent Flórián napi ünnepségét a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szolnokon. Az eseményen a vármegyei települések polgármesterei adtak át elismeréseket.

2024. Május 14. 15:00, kedd | Helyi

KÖZGYŰLÉST TARTOTT A KARCAGI NYUGDÍJAS BARÁTOK EGYESÜLETE

Közgyűlést tartott a Karcagi Nyugdíjas Barátok Egyesülete a Lovagi Udvarban.

2024. Május 14. 12:00, kedd | Helyi

KÚTBA ESTEK A BÁRÁNYOK

Kútba esett két bárány Törökszentmiklós határában. A helyi tűzoltók hamar kimentették az állatokat, ám egyikük számára azonban mégis végzetes lett a nap.

2024. Május 14. 09:00, kedd | Helyi

90. SZÜLETÉSNAPJÁN KÖSZÖNTÖTTÉK

90. születésnapján, otthonában köszöntötte Hajdu Istvánné Czombos Máriát családja és Szepesi Tibor, Karcag város polgármestere, valamint dr. Zsembeliné Kovács Mária anyakönyvvezető.