Városlista
2021. október 19, kedd - Nándor

Hírek

2021. Szeptember 21. 07:05, kedd | Helyi

ÚJ NAGYKUNKAPITÁNYT VÁLASZTOTTAK

ÚJ NAGYKUNKAPITÁNYT VÁLASZTOTTAK

Szombattól Győrfi Lajos Magyar Örökség-díjas karcagi születésű, Püspökladányban élő szobrászművész személyében új nagykunkapitánya van a nagykun településeknek.

Szombattól Győrfi Lajos Magyar Örökség-díjas karcagi születésű, Püspökladányban élő szobrászművész személyében új nagykunkapitánya van a nagykun településeknek. A beiktatási ceremónián a "kun miatyánk"- ot Fürjesné Barta Ágnes mondta el .

Fürjesné Barta Ágnes beszédét követően Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke szólt a megjelent jász, kiskun és nagykunkapitányokhoz és a vendégekhez.

Szabad jászok, kiskunok és mi, nagykunok! Tisztelt főkapitány úr, kapitány urak, kedves kapitányné asszonyok, kedves egyházi és világi elöljárók, kedves szabad jászok és kunok - kezdte beszédét F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő.

A nagykunkapitányok történelmi szerepét Nagy Istvánné, a Bod László Művelődési Ház vezetője ismertette

Először a leköszönő Nagy András, kunhegyes nagykunkapitánya számolt be az elmúlt három évben végzett kapitányi munkájáról, majd Molnár János polgármester ismertette a Berekfürdő Község Önkormányzatának határozatát, amelyben döntöttek arról, hogy a település képviseletében Győrfi Lajos lássa el ezt a megbízatást, akinek életútját Csikos Sándor, Berekfürdő emeritus nagykunkapitánya ismertette.
Az esküt Kecze István, a Nagykun Hagyományőrző Társulás elnöke, Kisújszállás polgármestere előtt tette le az új kapitány, majd átvette megbízólevelét. A kapitányi medált Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrász, jászkun főkapitány, a szablyát Nagy András emeritus nagykunkapitány, a nyakbavalót Varga Ferenc kiskunkapitány, a kulacsot pedig Nemes József regnáló jászkapitány adta át. Ezek után Győrfi Lajos szólt a jelenlévőkhöz, majd Nagy András, Györfi Sándor 70. születésnapja alkalmából a Kapitányok Tanácsa személyes ajándékát is átadta a beiktatott nagykunkapitánynak.

Az új nagykunkapitányt Nt. dr. Csoma Judit református lelkész áldotta meg, majd Győrfi Lajos és kísérete hintóval körbement Berekfürdőben és bemutatkozott a lakosoknak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 18. 08:34, hétfő | Helyi

MEGÚJÚLT A PÓHAMARAI ÚT TÚRKEVÉN

Egyre több út újul meg a térségben.

2021. Október 17. 09:14, vasárnap | Helyi

Kunszövetség közgyűlése

Szombaton Karcagon, a Lovagi udvarban tartotta közgyűlését a Kunszövetség.

2021. Október 17. 08:42, vasárnap | Helyi

MOZGALMAS NYÁR ÁLL A BILJANA MÖGÖTT

Az idei nyár rendkívül eseménydúsan telt a Kar- cagi Biljana Bolgár Néptáncegyüttes tagjai számára .

2021. Október 16. 19:47, szombat | Helyi

Karcagi Nagykun Református Gimnázium Szalagavatója

A Városi Sportcsarnokban tartotta szalagavató ünnepségét a Karcagi Nagykun Református Gimnázium három végzős osztálya.