Városlista
2021. március 7, vasárnap - Tamás

Hírek

2014. Augusztus 29. 17:20, péntek | Belföld
Forrás: Kello/InfoVáros

Új rendezvényt indított útjára a KELLO

Új rendezvényt indított útjára a KELLO

Tanév kezdet könnyítő nyílt napot rendezett szülőknek és a pedagógusoknak a Könyvtárellátó ma Budapesten. Az eseményen a Kello vezetője hangsúlyozta, a minőségi oktatás záloga a korszerű tanszer, taneszköz ellátás.

Arany László Tamás, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) ügyvezető igazgatója előadásával, kezdetét vette a KELLO két napos, ingyenes nyílt napja.

Az ügyvezető megnyitóbeszédében kiemelte, hogy e rendezvény célja hagyományteremtő. A társaság a jövőben évről évre szeretné meghívni a szülőket és a pedagógusokat erre a kvázi „tanév kezdet könnyítő rendezvényre”. Hiszen a vásárral egybekötött két napos eseményen számos kedvezménnyel, széles tanszer és taneszköz kínálattal várják az érdeklődőket, így helyszínen beszerezhető minden, ami a tanévkezdéshez kell. Hangsúlyozta, hogy a KELLO fontosnak tartja, hogy teljes körűen tudja segíteni a pedagógusok munkáját. „Ugyanis a minőségi oktatás záloga a korszerű tanszer, taneszköz ellátás.” – mondta.

Új rendezvényt indított útjára a KELLO

Az ügyvezető beszélt a KELLO több évtizedes múltjáról.
Az 1991-ben, a könyvtárak színvonalas kiszolgálására, az olvasáskultúra fejlesztésére alapított cég,a 2013/2014-es tanévtől bevezetett állami tankönyvforgalmazás új rendszerének eredményéül,- egyedüli állami könyvforgalmazó nonprofit jelleggel - az országos tankönyvellátását is ellátja.„A visszajelzések nagyon pozitívak az egyszerűbb, egycsatornás rendszerrel kapcsolatban” – fejtette ki Arany László Tamás.

Idén ősszel már elmondható lesz, hogy az országban két intézményt is teljes körűen a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. szerelt fel taneszközökkel, a padoktól, a tornatermeken át a könyvtárig. Az egyik ilyen iskola Törökbálinton található, a másik, amely ősszel készül el pedig Szigetszentmiklóson. Kitért arra is, hogy együttműködésben az NKA-val két sikeres programban is részt vesz (Márai-program, Könyvtárfejlesztési-program) a KELLO.

Ez az új arculat azt üzeni, hogy ez már más, ez már több, ez már sokkal-sokkal több, mint ami korábban volt” – emelte ki az igazgató. Hozzátette, hogy „Fontos az, amivel találkozik a felhasználó, így már ezzel az arculattal fogadjuk az érdeklődőket a KELLO-Infopontokban. Ezt láthatják a webshop felületére látogatók, illetve az új informatikai rendszert használó iskolák, de hamarosan a könyvtárak is.” – mondta az arculatváltás kapcsán.Ehhez kapcsolódva felhívta a figyelmet a Könyvkultúra online magazinra, illetve a társaság facebook oldalára is.

Új rendezvényt indított útjára a KELLO

A megnyitó alkalmával az ügyvezető igazgatóbejelentette, hogy megújul a Kódex könyvkereskedés. Az új arculatnak megfelelően, immáron barátságosabb, nyitottabb, korszerűbb környezetet biztosítva a vásárlóknak.Hangsúlyozta az ezévtől már országosan elérhető KELLO-Infopontok fontosságát, mely összes megyeszékhelyen megtalálható, s melynek budapesti irodája Kódex Könyvkereskedésben található. Felhívta a figyelmet arra, hogy véleménye szerint azzal, hogy személyes kapcsolatot biztosítanak a szülők számára, sokkal gördülékenyebben működhet a kiszolgálás.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 07. 13:08, vasárnap | Belföld

Hétfőtől nem tartanak személyes jelenlétet igénylő tárgyalást a bíróságok

A bíróságokon hétfőtől nem tartanak személyes jelenlétet igénylő nyilvános üléseket és szünetel a kezelőirodákon a személyes ügyfélfogadás - az erről szóló kormányrendelet szombaton jelent meg a Magyar Közlönyben.

2021. Március 07. 13:05, vasárnap | Belföld

Kettősgyilkosság történt Fejérben

Megöltek két idős embert Kislángon, a rendőrök a bejelentést követő egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője vasárnap az MTI-vel.

2021. Március 07. 10:46, vasárnap | Belföld

Szerdáig további 400 ezer embert tudnak beoltani Magyarországon

Jövő szerdáig további 400 ezer embert tudnak beoltani koronavírus ellen Magyarországon, ami Európában az első helyet biztosítja az országnak - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kossuth Rádióban vasárnap.

2021. Március 07. 08:43, vasárnap | Belföld

Országos tisztifőorvos: a kéthetes zárással megszakítható a fertőzési lánc

A kéthetes zárással megszakítható a fertőzési lánc, a koronavírus elleni védőoltások beadásának folytatásával pedig a betegségre fogékonyak számát tudjuk csökkenteni;