Városlista
2019. augusztus 24, szombat - Bertalan

Hírek

2019. Február 12. 18:12, kedd | Helyi

ÚJ TANULÁS IRÁNYÍTÓ RENDSZER

ÚJ TANULÁS IRÁNYÍTÓ RENDSZER

A Szentannai Sámuel Középiskola egy projekt keretében segítik az itt tanuló fiatalokat. A részletekről Kolostyákné Pljesovszky Zsuzsanna igazgatóhelyettest kérdeztük.

A hat iskolás projekt vezetője a Szentannai és a cél az, hogy az ide bekerülő tanulók sikeresen elvégezzék a középiskolát és sikeres szakképesítést szerezzenek. A projekt sok segítséget ad a diákoknak és az őket oktató pedagógusoknak is. A projektbe a legveszélyeztetettebb tanulókat válogatták be, nekik felzárkóztató foglalkozásokat tartanak egyéni és csoportos módon, de a tehetséggondozásra is figyelnek és a vállalkozói életre felkészítő óráik is vannak.


Egy több éves programról van szó, a konzorciumnak megyénkből kenderesi és törökszentmiklósi tagja is van, a projekt keretében a jó módszereket is átveszik egymástól az iskolák. A tanulók által elért eredményeket központi mérésekkel is nézik majd. A diákok jól fogadták, bár ez számukra plusz órákat is jelent, de az ő érdekükben történik. Most a 9. évfolyammal kezdték és felmenő rendszerű lesz a projekt. A következő felmérés a napokban lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 24. 09:35, szombat | Helyi

Suzuki zenei koncert volt

A Nagykunsági Kulturális Napok keretében a Déryné Kulturális Központban adott hangversenyt a nemzetközi Suzuki zenei táborban és mesterkurzuson résztvevők csapata.

2019. Augusztus 21. 20:24, szerda | Helyi

Horgászverseny

Negyvenketten - köztük öt hölgy- vett részt a karcagi Nagykun Horgász Egyesület Nagykunsági Kulturális Napokhoz kapcsolódóan megtartott vasárnapi nyílt felnőtt horgászversenyén a Téglagyári tónál.

2019. Augusztus 19. 16:10, hétfő | Helyi

Kiállítás a Nagykunsági Kulturális Napok keretében

A Déryné Kulturális Központban a Karcagi SZC Varró István Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma egykori diákjainak alkotásaiból nyílt kiállítás a Nagykunsági Kulturális Napok keretében.

2019. Augusztus 19. 09:03, hétfő | Helyi

Nagyné László Erzsébet tájékoztatója

Az utóbbi egy hónapban több alkalommal a médiában megjelent, személyemet – és mára már részben a Kátai Gábor Kórház dolgozóit is - negatívan érintő hírekkel összefüggésben az alábbi tájékoztatást adom: