Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Február 12. 18:12, kedd | Helyi

ÚJ TANULÁS IRÁNYÍTÓ RENDSZER

ÚJ TANULÁS IRÁNYÍTÓ RENDSZER

A Szentannai Sámuel Középiskola egy projekt keretében segítik az itt tanuló fiatalokat. A részletekről Kolostyákné Pljesovszky Zsuzsanna igazgatóhelyettest kérdeztük.

A hat iskolás projekt vezetője a Szentannai és a cél az, hogy az ide bekerülő tanulók sikeresen elvégezzék a középiskolát és sikeres szakképesítést szerezzenek. A projekt sok segítséget ad a diákoknak és az őket oktató pedagógusoknak is. A projektbe a legveszélyeztetettebb tanulókat válogatták be, nekik felzárkóztató foglalkozásokat tartanak egyéni és csoportos módon, de a tehetséggondozásra is figyelnek és a vállalkozói életre felkészítő óráik is vannak.


Egy több éves programról van szó, a konzorciumnak megyénkből kenderesi és törökszentmiklósi tagja is van, a projekt keretében a jó módszereket is átveszik egymástól az iskolák. A tanulók által elért eredményeket központi mérésekkel is nézik majd. A diákok jól fogadták, bár ez számukra plusz órákat is jelent, de az ő érdekükben történik. Most a 9. évfolyammal kezdték és felmenő rendszerű lesz a projekt. A következő felmérés a napokban lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.

2024. Április 23. 12:38, kedd | Helyi

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

A KÖTIVIZIG működési területén a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert.

2024. Április 23. 11:30, kedd | Helyi

ELKAPTÁK A TISZABURAI DÍLERT

Egy 47 éves férfi helyi lakosoknak árulta a kábítószert. A rendőrök őrizetbe vették, a bíróság elrendelte a letartóztatását.