Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Január 11. 14:33, szerda | Helyi

Új vezetője van a szakaszmérnökségnek

Új vezetője van a szakaszmérnökségnek

KARCAG Január 1-től Sólyomvári Szilárd a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Karcagi szakaszmérnökségének megbízott vezetője, elődje Szolnokra került.

- Tiszafüreden születtem, ott nőttem fel, 2003 óta élek Karcagon. Végzettségem szerint agrármérnök és vízrendezési szakmérnök vagyok. A Karcagi Szakaszmérnökségén 2000 óta dolgozom, 2002-től mint területi felügyelő, illetve a karcagi belvízvédelmi szakasz védelemvezetője - mondta az új vezető, aki az elmúlt időszakban nemcsak helyi védekezésben vett részt, többször volt az ország különböző pontjaira elvezényelve. Teljesített szolgálatot tiszai, dunai, rábai és murai árvízvédekezések során is.

- A Karcagi Szakaszmérnökség 1200 km2 területen helyezkedik el, 13 település, közel 1000 km csatornahálózat és több mint 50 km árvízvédelmi töltés tartozik hozzánk. Jelenleg 76 fő a létszámunk, ehhez jön még a 80-100 fő körüli közfoglalkoztatott. Fő tevékenységünk a térség ár- és belvízbiztonságának a megteremtése, fenntartása, illetve ami napjainkban egyre inkább előtérbe kerül, az öntözési igények kiszolgálása. Jövőbeli céljaim mindezen feladatoknak a minél magas színvonalú megvalósítása - ígérte az új vezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.