Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Augusztus 19. 08:44, péntek | Helyi

ÚJABB BELTERÜLETI UTAK ÚJULHATNAK MEG

ÚJABB BELTERÜLETI UTAK ÚJULHATNAK MEG

Karcag Városi Önkormányzat pályázatot kíván benyújtani a Zöldfa utca, illetve a Szivárvány utca Vasút utca és Pap Béla utca közötti szakaszának felújítására

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (a továbbiakban: TOP Plusz) keretében a Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága felhívást tett közzé „Belterületi utak fejlesztése” címmel, TOP_Plusz-1.2.3-21 kódszámmal.

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény értelmében a helyi közügyek, valamint a helyben biztosítható közfeladatok körében ellátandó helyi önkormányzati feladat a településüzemeltetés, annak keretében – többek között – a helyi közutak és tartozékainak kialakítása és fenntartása, gépjárművek parkolásának biztosítása.

A pályázati felhívás fő célja a helyi önkormányzatok jogszabályi kötelezettségéhez kapcsolódóan az önkormányzati tulajdonú belterületi közutak építése, korszerűsítése, felújítása, közlekedésbiztonsági célú fejlesztése a településközpont vagy a település közintézményeinek, közszolgáltatást nyújtó létesítményeinek jobb megközelíthetősége, a lakóterületekkel való kapcsolatok javítása, a településközpont tehermentesítése, vagy a meglévő belterületi úthálózat minőségi fejlesztése érdekében.

A felhívás keretében az önkormányzati tulajdonú belterületi gyorsforgalmi utakhoz, elsőrendű főúthoz, másodrendű főúthoz, gyűjtőutakhoz, kiszolgáló-, lakó- és vegyes használatú utakhoz, valamint az országos közúttal közös vagy önkormányzati tulajdonban lévő belterületi csomópontokhoz kapcsolódó fejlesztések támogathatóak.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: maximum 250 millió Ft
Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás mértéke: 100 %

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.