Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Október 07. 14:32, hétfő | Helyi

Újabb fejlesztés a Kórházban

Újabb fejlesztés a Kórházban

Hivatalosan is átadták a Kátai Gábor Kórház Karcagi székhelyén található járóbeteg szakellátást biztosító épületrész felújítását.

Hivatalosan is átadták a Kátai Gábor Kórház Karcagi székhelyén található járóbeteg szakellátást biztosító épületrész felújítását. A „Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése a Kátai Gábor Kórházban” című pályázat révén megvalósuló, a „Kátai Gábor Kórház Főépület „C” jelű épületrészének átalakítása, részleges felújítása (Karcag, Zöldfa utca 48.) és Kunhegyesi Telephelyének (Kunhegyes, Kossuth Lajos utca 72.) részleges felújítása, korszerűsítése” című EFOP-2.2.19-17-2017-00036 számú projektünk karcagi székhelyünket érintő beruházás a kórház életében kiemelkedően fontos jelentőséggel bír, hiszen a térség lakóit szolgáló egészségügyi szakellátások mostantól a 21. század elvárásainak megfelelő színvonalon folytatódhatnak.

- Egy újabb fontos lépés az, ami most összehozott bennünket - kezdte beszédét dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő. - Egy újabb fontos lépés ez a beruházás, mellyel megtörtént a karcagi Kátai Gábor kórház szakrendelő intézeti részének jelentős felújítása. Ez azért is fontos, mert közel 300 millió forintos fejlesztésről van szó. Ez egy olyan része a kórháznak, amely az alapvető funkciók ellátásához szükséges. Itt 30 ezer beteg 30 ezer egészségügyi szolgáltatást igénybe vevő beteg fordul meg évente. Ez egy rendkívül nagy szám, a kórház a Nagykunság és a környék számára biztosítja az egészségügyi ellátást, s ezen a ponton találkozik az érkező betegek legnagyobb részével. Ez az épületrész egy kulcsfontosságú része a kórháznak, s a felújítása illeszkedik a kórház korábbi megújításához - hangsúlyozta a országgyűlési képviselő, aki néhány adatot is ismertetett, amelyből kiderül, hogy 32 egészségügyi szakmának ad helyet az épületrész.

- Nem is gondolnánk, hogy milyen sokféle egészségügyi szolgáltatás áll a rendelkezésünkre, milyen sokféle szakmában dolgoznak orvosok és az őket segítő személyzet itt nap mint nap, órákon keresztül, az év szinte minden napján az emberek egészségéért, azért, hogy visszakapjuk, meg tudjuk őrizni azt. Szeretnénk gratulálni a kórház vezetésének, a városi önkormányzatnak, az egészségi szervezeteknek, akik segítségével ezt a fejlesztést sikerült megvalósítani. Meggyőződésem, hogy az itt élő embereknek is joga van ahhoz, hogy 21. századi színvonalú egészségügyi ellátásban részesüljenek. Nekünk, akik a közéletben, Országgyűlésben, a városi önkormányzatnál vagy más helyeken dolgozunk kötelességünk, hogy ehhez a feltételeket megteremtsük. Erősíteni kell az egészségügyet, források kellenek ehhez, gép- és berendezés vásárlások kellenek, nem pedig gyengíteni kell. Lehet kritizálni, kifogásokat támasztani, de a legfontosabb az, hogy aki a közéletben, az Országgyűlésben dolgozik, tegyen azért, hogy a kórház fejlődjön, ezáltal a karcagi és nagykunsági, környékbeli egészségügyi szolgáltatások színvonala is emelkedjen. Erre is ékes példa ez a mostani fejlesztés - mondta a képviselő, aki megköszönte mindenkinek, aki segítette a beruházás megvalósítását.

F. Kovács Sándor, városunk és térségünk országgyűlési képviselője köszöntőjében felidézte, hogy milyen is volt korábban ez a járóbeteg szakrendelői rész. - Aki most bejön ide, az rá sem ismer- fogalmazott, de ez a kórház többi részére is igaz. A kórház folyamatosan megújul, sosincs vége a megújulásnak, mint ahogy az itt dolgozók is szakmailag megújulnak, hiszen azok a terápiák, azok a gyógyszerek, amelyek eddig elfogadottak voltak, mára elavultak. Aki az egészségügyben dolgozik, annak a folyamatos fejlődés, tanulás a sorsa, mint ennek a kórháznak is. Gratulálok a kórház minden dolgozójának ahhoz a magas szintű ellátáshoz, amit itt tudnak nyújtani. Egy kicsi sziget, gyöngyszem a magyar egészségügy térképén a karcagi kórház. Csodálatos épület, csodálatos, de ami még csodálatosabb modern eszközökkel és szívvel, magas szakmai tudással rendelkező szakemberekkel. Kívánom, hogy újuljon a kórház, de a legfontosabb értékét őrizzük meg, azokat a szakembereket, akik itt dolgoznak, akikre az egészségünket bízzuk. Gratulálok a felújításhoz és annak a közösségnek is, amelyik működteti ezt a csodálatosan megújult kórházat. Jó egészséget kívánok az itt dolgozóknak is - mondta a képviselő.

Kovács Szilvia alpolgármester Karcag város önkormányzata nevében köszöntött mindenkit, s átadta Dobos László polgármester úr szívélyes üdvözlet, aki hivatalos elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni az ünnepségen. - Örömmel lép be az ember erre a folyosóra, de nem volt ez mindig így - mondta az alpolgármester, aki felidézte gyermekkori élményeit amikor betegként a sötét, zsúfolt, szürke, szűk folyosón kellett az adott rendelésre mennie.

- Úgy gondolom, hogy a most megvilágított fénnyel teli 21. századi gyönyörű technikai vívmányokkal teli környezetben már mindenki sokkal kiegyensúlyozottabb és mosolygós munkát tud végezni, és akkor a beteg, amikor belép, talán kicsit jobban is érzi magát. Ez a beruházás nagy előrelépés a kórház életében is, hiszen ez az a pont, ahol az ember elsőként megjelent és ez követően helyeződik osztályokra ha a szükség úgy hozza - folytatta, s véleménye szerint Karcag város vezetése is büszke lehet arra, hogy a kórház vezetése pályázatokat ír és nyer, s így az egészségügyi dolgozók ilyen fantasztikusan megújult és nagyon szép, igényes környezetben tudnak dolgozni és betegeket ellátni. Mindenkinek megköszönöm a munkáját, jó egészséget és kevés munkát kívánok, mert az azt jelenti, hogy Karcag város egy egészséges lakosságú város. Dr. Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója szerint a kórház az 50 éves fennállása alatt megújult, sőt nincs még vége, tovább folytatjuk ezt, de elégedett dolgozó nélkül ez nem megy. Nagy szükségünk van önökre, akik ezt az intézményt működtetni fogják, és a betegekre, akik a legnagyobb hálával fognak önökre nézni, mert mindent meg fognak tenni azért, hogy a kórház fejlődjön. Mi az elkövetkező időszakban is biztosítjuk a munkaeszközöket. Bejelenthetem, hogy a beteg és vérszállításra a kórház kettő darab elektromos autót is fog kapni - mondta a főigazgató.

Nagyné László Erzsébet, a kórház főigazgatója megköszönte a fenntartó anyagi segítségét, s mint mondta, a beruházás folytatódni fog, hiszen 2020. június 30-ig kell befejeznie azt.

- Akadálymentes lépcső-feljáróval, eszközökkel is gyarapszanak a szakrendelők, többek között a szemészeti, fül-orr- gégészeti, a sebészeti és traumatológiai eszközpark állománya fog tovább növekedni. Számomra már csak az maradt, hogy köszönetet mondjak mindazért a munkáért, amit elvégeztünk együtt itt az elmúlt 12 hónapban, hiszen nem volt egyszerű ütemezetten átadni a szakrendelőket a felújításra, kivitelezésre. A betegellátás biztosítása volt az elsődleges szempont, ezúton is szeretném megköszönni minden egyes ellátottnak, aki ezen időszak alatt vette igénybe a járóbeteg szakrendelést, azt a türelmet, hogy keresnie kellett, hol van az adott szakrendelés. Szeretném megköszönni az uniós forrás lehetőséget a magyar kormánynak, az Emberi Erőforrások Minisztériumának és az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak azt a plusz 31 milliós forrást, ami szükséges volt a pályázat megvalósításához. Kívánom, hogy amikor jöttök dolgozni, mosoly legyen az arcotokon, hiszen a betegellátás mellett ez az, amivel sokkal könnyebben megy a munka. Még egyszer köszönöm mindenkinek, akik segítettek ebben a munkában

- mondta a főigazgató, majd az ünnepség folytatásaként a nemzeti színű szalagot dr. Suba László, dr. Gondos Miklós, F. Kovács Sándor, Nagyné László Erzsébet, dr. Fazekas Sándor és Kovács Szilvia vágta át, ezzel átadva a mintegy 300 millióból felújított rendelőket. (DE)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 14:00, szombat | Helyi

KAMIONNAK CSAPÓDOTT

Frontálisan ütközött egy kamion és egy személyautó n a 4-es főúton Fegyvernek közelében. A balesetben a személygépkocsi vezetője a helyszínen meghalt.

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

RENGETEG SZEMETET HAGYOTT HÁTRA A LEVONULÓ ÁRHULLÁM

A tiszai árhullám levonulásával a KÖTIVIZIG munkatársai megkezdték a hullámtéren felhalmozódott hulladék mennyiségének felmérését, majd szemétmentesítését.

2024. Április 20. 08:45, szombat | Helyi

Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.