Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Június 29. 05:01, szerda | Helyi

ÚJABB JÁRDASZAKASZ ÚJUL MEG

ÚJABB JÁRDASZAKASZ ÚJUL MEG

A város több pontján zajlanak járdafelújítások. Molnár Pállal beszélgettünk az Eötvös utcában erről, hiszen az 1. számú választókörzetben is elkezdődtek a munkák.

-Egy pályázat keretében folytatódik a munka, a város más területén láthattuk már, hogy járdaépítés folyt. Szerencsére nem kivétel ez alól az 1. számú választókörzet sem - mondta képviselő. Amikor a terület kiválasztása volt, természetesen figyelembe kellett venni a körzet képviselőinek és a város megfelelő vezetésének is, hogy melyek azok a forgalmas útszakaszok, ahol feltétlenül kell a gyalogjárdákat javítani. Ez az Eötvös utcán kevés lakóépület által lakott terület van, viszont nagy forgalmú, a környező Táncsics körúti lakótelepekről az emberek itt járnak át vásárolni a piacra, a munkába vagy egyáltalán a várost erről közelítik meg. 2000-ben, amikor választókörzeti képviselő lettem, akkor nem volt még ezen az útszakaszon sehol járda. Itt, a Mol-kút mögött is azt a járdaszakasz olyan tizenpár évvel ezelőtt, a választásom után építettük.

Igaz, hogy az Eötvös utcán volt járda, de ennek a minősége nem volt olyan jó. Polgármester úr látva, hogy ez a szakasz mindenféleképpen megérett arra, hogy felújítsuk, megértette kérésemet és a pályázat keretében felújításra kerül. Ennek folytatásaként a Táncsics körútnak az úgymond régi buszmegálló környékén lévő széles járda szakasza is az elmúlt időszakban megújult. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy véget értek a járdafelújítások a körzetben, nagyon-nagyon sok helyen kellene, de az elmúlt másfél évben nyílt olyan pályázati lehetőség, ahol a gyalogjárdák javítására kedvező feltételű pályázatokat lehet beadni - sorolta a képviselő.

- Szeretném megemlíteni azt is, hogy nemcsak a járdaszakaszok, hanem a kerékpárutak is megújultak. Az 1. számú választókörzetben is nagyon-nagyon sok olyan szakasz volt, ahol tönkrement, kikátyúsodott kerékpárút volt, itt sikerült a kor színvonalának a 21. századot megfelelő minőségű kerékpárutat kialakítani. Nagyon fontos volt ez is, valamint figyeljük a pályázatokat útfelújításokra is. Ugyanis az önkormányzati úthálózata is odaérett, hogy komoly, 100 milliókat kell rá költeni az állagmegóvásra és a fejlesztésre.

- Az Eötvös utcában javában zajlanak a munkák addig az autósok is figyelmesebben mennek itt.
- Biztonságosabban és lassabban mennek, bár néhány évvel ezelőtt itt volt probléma, ezért forgalomlassító útburkolati technikai elemek lettek kirakva az utcába. De természetesen mindig vannak ideges és feszült emberek, akiknek nem jó semmi, de azért a többség, 80-90 százalék azért elfogadja, hogy igenis lassabban kell menni, nagyobb odafigyeléssel kell közlekedni, mert az úton, az út környékén munkálatok folynak, amelyek körülbelül egy három-négy hét alatt befejeződnek - ígérte Molnár Pál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.