Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. Augusztus 07. 19:41, szerda | Helyi

Újabb lovas siker

Újabb lovas siker

Újabb országos sikereket ért el Kabalával Teleki Zoltán. A szabadtéri szezonban már Hortobágyon, Szilvásváradon, Kecskeméten, Hódmezővásárhelyen.

A sikert jól jelzi, hogy Kecskeméten egy országos minősítő versenyen felnőtt kategóriában hibátlan pályával 18-ból lett ötödik a páros, ahol az első és ötödik helyezett között csupán 6 másodperc volt, s emeli a rangot, hogy profikkal, a magyar válogatott több tagjával is versenyeztek ott. A pályavezetésen is végig gondolkodni kellett, több alternatívát kínált a pályaépítő, így végig ott kellett lenni, figyelni kellett.
Kabala idén 10 éves, a kezdeti 90 centi ugrásától mára eljutottak a 120-140 centire is, ami köszönhető a tréningezésnek is, s annak., hogy több alkalommal vettek részt felhozó versenyeken is, ahol fokozatos erősítése folyik a lónak. A szabadtéri szezonban nagyobbak a pályák, mint a fedelesen, ott a lónak az állóképességét is növelni kell, erre készülnek az edzéseken is. A verseny végén répát is kap jutalmul a ló.
Kabala a versenyeredmények mellett a tavalyi teljesítménye alapján ló és lovasa Hódmezővásárhelyen, az Alföldi Állattenyésztési Napokon kiérdemelték a Magyar Lovas Országos Egyesület szakmai díját, s a furioso north star fajtában Kabala volt a legeredményesebb ló tavaly, ez a tulajdonosnak ( Essen Kft.) és a munkámat segítő gondozóknak is nagy elismerés volt - mondta Teleki Zoltán, aki még több dobogós helyet szeretne elérni Kabalával, akinek a Mátai ménes vezetője is segíti a felkészülését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.