Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Május 28. 05:03, szombat | Helyi

ÚJABB SIKEREK A SZAKMAI VERSENYEN

ÚJABB SIKEREK A SZAKMAI VERSENYEN

A Szentannai Sámuel Református Középiskolában Simon Gyula szakoktatóval beszélgettünk, hiszen két diákja ismét újabb sikereket ért el egy szakmai versenyen.

A 12. évfolyamban ágazati szakmai vizsgán vettek részt diákjai, illetve a végzős technikusi évfolyamon egy diákja bejutott az országos döntőbe, Farkas Máté 2., Nagy Pál a 21-ből a 9. lett.


A tanár úr együtt izgult diákjaival, hiszen nem mindegy milyen eredményt érnek el, illetve a felkészítők is szeretnék bizonyítani, hogy mennyit tudtak átadni nekik szakmailag.

Az idei évben végig jelenléti oktatás volt, de az előző két év online oktatása rányomta a bélyegét az országos versenyekre.
A gépészet egyébként is olyan szakma, ahol a gyakorlat nagyon fontos. A diákok a gépész szakmai közösség tagjai készítették fel a megmérettetésekre, s a gyakorlathoz az Axiálnál is segítette őket, hiszen a szakmai versenyeken a legmodernebb gépeket - ami nincs az iskolában - kell kezelni, szerelni, beállítani, így külső partnereknél szervezik meg a gyakorlati oktatást.

Nagy Pál, az országos tanulmányi versenyen döntőjében 9. lett. Mint elmondta, nagyon nehéz volt felkészülni a korábbi online oktatás miatt, most a felkészítő tanárokkal és egyénileg is próbálta a legtöbbet kihozni magából. Számára nem voltak nehezek a feladatok, inkább izgalmas volt a verseny, s míg készült, sok új ismerettel gyarapodott tudása is. A szakmában a szerelés, a gépbeállítás érdekli inkább. Az idei verseny tapasztalatok alapján jövőre még jobb akar lenni.

Farkas Máté szakmai ágazati versenyen vett részt, érettségi vizsgatárgyakból versenyzett. Az első forduló, az elődöntő az iskolában volt, a legjobb tizenöt mehetett Szolnokra, a döntőbe.
Máté valamilyen szinten számított a sikerre, hiszen sokat tanult, büszke országos 2. helyére.
A legkedvesebb része a szakmájának a szerelés, az új dolgok megismerése, de tudja, ehhez fontos az elmélet is. Szereti a kihívásokat, amikor ismeretlen idős vagy modern gépet kell szerelnie.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

2024. Április 25. 09:21, csütörtök | Helyi

HAMAROSAN ELKÉSZÜL A BERUHÁZÁS

A gyepet vetik, a sportszereket szerzik be a leendő sportkomplexumban. Jelen állás szerint semmi sem veszélyezteti a május végi nyitást. Az utolsó simításokat Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke is szemügyre vette.

2024. Április 24. 14:00, szerda | Helyi

TÁRGYALÁSSAL FOLYTATÓDIK AZ ÜGY

Ritkaságszámba menő döntés született a Szolnoki Törvényszéken: