Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2022. Május 28. 05:03, szombat | Helyi

ÚJABB SIKEREK A SZAKMAI VERSENYEN

ÚJABB SIKEREK A SZAKMAI VERSENYEN

A Szentannai Sámuel Református Középiskolában Simon Gyula szakoktatóval beszélgettünk, hiszen két diákja ismét újabb sikereket ért el egy szakmai versenyen.

A 12. évfolyamban ágazati szakmai vizsgán vettek részt diákjai, illetve a végzős technikusi évfolyamon egy diákja bejutott az országos döntőbe, Farkas Máté 2., Nagy Pál a 21-ből a 9. lett.


A tanár úr együtt izgult diákjaival, hiszen nem mindegy milyen eredményt érnek el, illetve a felkészítők is szeretnék bizonyítani, hogy mennyit tudtak átadni nekik szakmailag.

Az idei évben végig jelenléti oktatás volt, de az előző két év online oktatása rányomta a bélyegét az országos versenyekre.
A gépészet egyébként is olyan szakma, ahol a gyakorlat nagyon fontos. A diákok a gépész szakmai közösség tagjai készítették fel a megmérettetésekre, s a gyakorlathoz az Axiálnál is segítette őket, hiszen a szakmai versenyeken a legmodernebb gépeket - ami nincs az iskolában - kell kezelni, szerelni, beállítani, így külső partnereknél szervezik meg a gyakorlati oktatást.

Nagy Pál, az országos tanulmányi versenyen döntőjében 9. lett. Mint elmondta, nagyon nehéz volt felkészülni a korábbi online oktatás miatt, most a felkészítő tanárokkal és egyénileg is próbálta a legtöbbet kihozni magából. Számára nem voltak nehezek a feladatok, inkább izgalmas volt a verseny, s míg készült, sok új ismerettel gyarapodott tudása is. A szakmában a szerelés, a gépbeállítás érdekli inkább. Az idei verseny tapasztalatok alapján jövőre még jobb akar lenni.

Farkas Máté szakmai ágazati versenyen vett részt, érettségi vizsgatárgyakból versenyzett. Az első forduló, az elődöntő az iskolában volt, a legjobb tizenöt mehetett Szolnokra, a döntőbe.
Máté valamilyen szinten számított a sikerre, hiszen sokat tanult, büszke országos 2. helyére.
A legkedvesebb része a szakmájának a szerelés, az új dolgok megismerése, de tudja, ehhez fontos az elmélet is. Szereti a kihívásokat, amikor ismeretlen idős vagy modern gépet kell szerelnie.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 05. 05:01, kedd | Helyi

SZÚNYOGGYÉRÍTÉS

A szabad térben való tartózkodás kellemessé tétele érdekében minden település életében kiemelten fontos feladat a kellő időben megkezdett szúnyoggyérítés. Városunkban ez a feladat ebben a hónapban vált esedékessé.

2022. Július 05. 05:00, kedd | Helyi

OVIS FEJLESZTŐ TÁBOR

Molnárné Oros Csillával beszélgettünk arról, hogy kik vettek részt az Akácliget fürdőben tartott fejlesztő táborban.

2022. Július 04. 16:52, hétfő | Helyi

Háromszáz településen és a fővárosban gyérítik a szúnyogokat

Az elmúlt heti kánikula és a több hete tartó csapadékhiány következtében az ország jelentős részén, főként az Alföldön szinte megszűnt a csípőszúnyogok jelenléte.

2022. Július 04. 16:48, hétfő | Helyi

A legjobbak között végeztek a szolnoki tűzoltók

Július elsején véget ért a XIII. Országos Tűzoltószakmai Vetélkedő.