Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Május 20. 19:24, hétfő | Helyi

ÚJRA LESZ TERMÉSZET OPERAHÁZA

ÚJRA LESZ TERMÉSZET OPERAHÁZA

„Debrecen lesz a díszvendége az idei Tisza-tavi Fesztiválnak.

„Debrecen lesz a díszvendége az idei Tisza-tavi Fesztiválnak. A háromnapos összeművészeti rendezvényt idén is számos világhírű operaénekes tiszteli meg jelenlétével, de lesz családi nap, főzőverseny és természetesen kerékpártúra is.

Munkahelyi csapatépítő erőpróbából nőtte ki magát Európa-hírű komolyzenei rendezvénnyé a Tisza-tavi Fesztivál. Július utolsó hétvégéjén hatodszor is körbe lehet kerékpározni, csónakázni Magyarország második legnagyobb vízfelületét. Tavaly több mint félezren teljesítették a 67 kilométeres túrát.

DEBRECZENI ILDIKÓ, FESZTIVÁLIGAZGATÓ, TISZA- TAVI FESZTIVÁL: Hét kilométerenként megállunk és nem egy nagy megterhelés. Tehát gyerekek, idősebbek is meg tudják tenni ezt a kört, hiszen sok pihenővel van fűszerezve. Tulajdonképpen a vízparton várnak minket híres művészek, akiket testközelből tudunk meghallgatni.

Az idei fesztivál díszvendége Debrecen városa.

PAPP LÁSZLÓ, POLGÁRMESTER, DEBRECEN: Debrecen számára ez egy megtisztelő kihívás, egy megtisztelő feladat, hiszen nyugodtan mondhatjuk, hogy a régió egyik feltörekvő és igazán komoly kulturális programjáról− most már hatodik alkalommal megrendezésre kerülő programjáról− van szó. Ez Debrecen számára presztízsértékkel bír, hogy a Tisza-tavi Fesztivál díszvendége lehet ebben az évben.

A nemzetközi hírűvé vált fesztivál központja idén is Tiszafüred lesz.

UJVÁRI IMRE, POLGÁRMESTER, TISZAFÜRED: Azt a közös célt, amelyet kitűztünk és megfogalmaztunk, hogy a minőségi kultúrát összekapcsoljuk az egészséges életmóddal, hogy a belföldi és a nemzetközi közönség előtt megismertessük a gyönyörű természeti környezetet, a Tisza-tó páratlan élővilágát, növényvilágát, ez az elmúlt évek kemény munkájának köszönhetően már nem csak a szavak szintjén érhető tetten, hanem egyre inkább a gyakorlatban is valósággá vált.

A fesztivál azon túl, hogy lehetőséget nyújt a tó körüli kistelepüléseknek arra, hogy megmutassák magukat, a régió idegenforgalmára is kedvezően hat, hiszen hozzájárul az itt töltött vendégéjszakák, az idegenforgalomból származó bevételek növekedéséhez

KOVÁCS SÁNDOR, ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ (FIDESZ): Egy turisztikai régióban vagyunk: a Tisza-tó, Debrecen, Hortobágy és Hajdúszoboszló. Ez mutatja azt, hogy ez a régió egységes, egységesen fejlődik és számítani is kell egységesen egymásra. Ez egy nagyon jó alkalom és meg tudjuk mutatni ennek a régiónak az erejét, ebben a régióban rejlő kulturális értékeket.

Az idei kínálatban szerepel templomi hangverseny, családi nap, az elmaradhatatlan kerékpáros és hajós túra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.