Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2020. Június 30. 10:37, kedd | Helyi
Forrás: katasztrófavédelem

Újraindul megyénkben is a kéményseprés

Újraindul megyénkben is a kéményseprés

Július elsején újrakezdi a társasházi sormunkát a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete.

Július elsején újrakezdi a társasházi sormunkát a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete. Az ország tizenhét megyéjét – Budapest, Vas és Fejér megye kivételével – átfogó ellátási területen minden olyan társasházban, ahol az éves ellenőrzést március 17-ig nem végezték el, a szervezet kéményseprői megkezdik a lakosság kiértesítését a kéményellenőrzés és -tisztítás új időpontjáról.

A katasztrófavédelem kéri a lakosságot, hogy támogassa a kéményseprők évente kötelezően, a lakosság körében ingyenesen végzett tűzmegelőző munkáját azzal, hogy az értesítőn megadott napon biztosítják a szakemberek bejutását ingatlanjukba. Az átdolgozott sormunka-tervek megyei és települések szerinti bontásban már megtekinthetőek a https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu honlapon, a 2020. évi új sormunkaterv oldalon.

Az egylakásos ingatlanok tulajdonosai is újra, szabadon választott időpontra igényelhetik égéstermék-elvezetőjük felülvizsgálatát. Az időpont-egyeztetési igények és egyéb kéményseprési ügyek intézése érdekében keressék a katasztrófavédelem kéményseprőit:

online – https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ugyfelszolgalat – a megfelelő elektronikus űrlap kitöltésével és elküldésével;
e-mailben a kemenysepro.ugyfelszolgalat@katved.gov.hu címen;
postai úton, a levelet a BM OKF GEK részére, 1903 Budapest, Pf.: 314. címre küldve;
telefonon a 1818-as ingyenesen hívható központi telefonszámon a 9-es és 1-es menü kiválasztása után jelentkező ügyintézőnél;
személyesen, ügyfélfogadási időben a megyei ellátási csoportok irodáiban;
a külföldön tartózkodó állampolgárok pedig a +36 (1) 550 1858 helyi díjszabással hívható telefonszámon érik el az ügyfélszolgálatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 18:28, kedd | Helyi

Nem gátolta meg a közlekedésben, hogy forgalomból kivont gépkocsit vásárolt

A Karcagi Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a 31 éves kunmadarasi férfival szemben,

2024. Április 16. 11:03, kedd | Helyi

A MECCS VÉGÉRE ELFOGYOTT A TÜRELME A FOCISTÁNAK

2024. Április 16. 10:02, kedd | Helyi

KORÁBBAN KEZDŐDHET NAGYKÖRŰN A CSERESZNYESZÜRET

Virágba borult Magyarország cseresznyéskertje. Nagykörű határában fehérlik a több ezer cseresznyefa.

2024. Április 16. 10:00, kedd | Helyi

LEBUKTAK A DROGTERJESZTŐK

A rendelkezésre álló adatok szerint az öt férfi 2023 márciusától elsősorban Rákóczifalván, Szolnokon és Zagyvarékason szervezett formában – egymással konspirálva – marihuánával kábítószer- kereskedelmet bonyolítottak.