Városlista
2021. augusztus 1, vasárnap - Boglárka

Hírek

2020. Május 21. 18:53, csütörtök | Helyi

Újranyitás a karcagi óvodákban

Újranyitás a karcagi óvodákban

Tájékoztatom Önöket, hogy Magyarország Kormány a 215/2020. (V. 20.) Korm. rendeletében döntött az óvodák újranyitásáról.

Tájékoztatom Önöket, hogy Magyarország Kormány a 215/2020. (V. 20.) Korm. rendeletében döntött az óvodák újranyitásáról. A rendelet szerint 2020. május 25-étől az óvodák a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek, a gyermekeket további feltételek előírása nélkül fogadják az óvodák.


A fentiek értelmében intézményünkbe, a Madarász Imre Egyesített Óvoda 9 óvodájába 2020. május 25-étől várjuk vissza óvodásainkat.
Intézményünk készen áll az óvodák tejleskörű újranyitására, melyhez nagymértékben hozzájárul az elmúlt közel két és fél hónap alatt megvalósult takarítási, karbantartási feladatok elvégzése az ügyeleti rendszer működtetése mellett.


Ezen intézkedéssel egyidejűleg óvodai gyermekétkeztetés csak az óvodai ellátás keretein belül igényelhető. A gyermekek napi háromszori étkezésben részesülnek, a folyadék ellátásuk az egész nap folyamán biztosított, így kérem otthoni ételes dobozokat, kulacsokat lehetőleg ne hozzanak be az óvodába.


Az óvodáink újranyitása örömmel tölt el bennünket, hiszen a jelenlegi működési rendben megközelítettük a létszámkorlát felső határát több óvodánkban.
Az intézményünkben kialakított és elvárt személyi és környezeti higiénére vonatkozó előírásokat, ajánlásokat továbbra is fokozottan betartjuk.
Az óvodába csak egészséges gyermeket fogadunk.


Az újraindítás időszakában az óvodában tartózkodást a szülők részére korlátozzuk, így óvodába érkezéskor, távozáskor kérem az ajtóban adják át és vegyék át gyermekeiket az óvoda dolgozójától. Kérem, hogy a gyermekek az óvodába otthoni játékot, alvókákat ne hozzanak.


Az óvodák újraindításának időszaka a hagyományosan megrendezésre kerülő évzáró és nagycsoportosok óvodai búcsúzásának időszaka. Az intézményvezetés döntése alapján e meghitt pillanatok, a családokkal közös örömteli együttlét megszervezésére, amennyiben a járványügyi helyzet engedi augusztus 20-a után fogunk sort keríteni valamennyi óvodánkban.
Az óvodák nyári zárásával kapcsolatosan a későbbiekben fogom tájékoztatni Önöket.


Megköszönöm Önöknek, hogy a kialakult járványügyi helyzetben gyermekeik nevelésében helyt álltak otthoni körülmények között, hogy partnereink voltak a járvány lassításában, megfékezésében, hogy a bevezetett szabályokat elfogadták és betartották.
Karcag, 2020. 05. 21.
Tisztelettel:
Gulyás Ferencné
intézményvezető

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 01. 09:19, vasárnap | Helyi

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 órában történt.

2021. Augusztus 01. 08:01, vasárnap | Helyi

ARANY MINŐSÍTÉS

Kiszelák Lenke Bosnyák Viktória Tündérboszorkány című könyvéből mondott el egy részletet, bár tündérek és boszorkányok nem voltak benne.

2021. Július 31. 08:56, szombat | Helyi

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 órában történt.

2021. Július 31. 07:10, szombat | Helyi

KÖRMENDI LAJOS TÖRTÉNETE IS ELHANGZOTT

Farkas Zsófia egy Körmendi Lajos történettel nevezett, ami egy tanulságos lóvásárról szólt.